Ακόμη μία παγιδευμένη επιστολή βρέθηκε να έχει σταλεί αυτή την φορά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μαδρίτη. Συνολικά έξι παγιδευμένες εποστολές έχουν αποσταλεί σε διαφορετικά σημεία στην Ισπανία τις τελευταίες ημέρες.

Ads

Όπως μετέδωσε σήμερα Πέμπτη (1/12) το τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta, η επιστολή ήταν παρόμοια με τις πέντε επιστολές-βόμβα που εστάλησαν στην ουκρανική πρεσβεία στην Ισπανία και σε άλλους στόχους στη χώρα. Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.

Άλλες δύο παγιδευμένες επιστολές φέρεται να εντοπίστηκαν νωρίτερα σήμερα Πέμπτη στην Ισπανία, μια στο υπουργείο Άμυνας και μια με παραλήπτη τον Πέδρο Σάντσεθ, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα elmundo es.

Όπως έγινε γνωστό, ο φάκελος στον Σάντσεθ είχε σταλεί τις προηγούμενες ημέρες, και πιο συγκεκριμένα στις 24 Νοεμβρίου, ενώ απεστάλησαν τέσσερις ακόμη στη συνέχεια.

Ads

Το πρωί της Πέμπτης εντοπίστηκε παγιδευμένος φάκελος σε αεροπορική βάση.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, τα συστήματα ασφαλείας της αεροπορικής βάσης στο Τορεχόν ντε Αρντόθ στα προάστια της Μαδρίτης εντόπισε ύποπτο φάκελο τα ξημερώματα.

Μετά από έναν πρώτο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι πιθανότατα περιέχει εκρηκτικό μηχανισμό και ενημερώθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.