Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου είναι ισοδύναμες με τις βουλευτικές κι έχουν μεγάλη σημασία διότι είναι οι πρώτες εκλογές μετά το Μνημόνιο, δήλωσε σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην 75η ΔΕΘ.

Ads

Η γενική γραμματέας του Κομουνιστικού Κόμματος κάλεσε τους ψηφοφόρους να «συντρίψουν» στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και να ψηφίσουν τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ. Παράλληλα, χαρακτήρισε «παραπλανητικό, ψευδή και επικίνδυνο» τον διαχωρισμό των κομμάτων και των συνδυασμών σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.

Η κα. Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι έχει εξαπολύσει την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και «είναι ικανή να πατήσει επί πτωμάτων». Παράλληλα, προέβλεψε ότι ακόμα κι αν οι διαδικασίες του Μνημονίου λήξουν το 2013 οι επιπτώσεις θα συνεχιστούν για αρκετά χρόνια και μετατίθενται για μετά το 2015 οι προβλέψεις ότι το ΑΕΠ θα φτάσει σε επίπεδο πριν από την κρίση.

Για τη Ν.Δ. τόνισε ότι δεν ψήφισε το Μνημόνιο, αλλά στην πραγματικότητα στηρίζει τα μέτρα και δεν λέει ότι θα τα καταργήσει αν έρθει στην εξουσία. Η κα Παπαρήγα κατηγόρησε τον ΛΑ.Ο.Σ ότι είναι «δεκανίκι» του συστήματος και κάνει αντικομμουνισμό με «αντιπαροχή».

Ads

Για τον ΣΥΝ και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α είπε ότι υιοθετούν φαινομενικά ρηξικέλευθη θέση, όπως είναι η ανατροπή του Μνημονίου, αλλά ουσιαστικά συσκοτίζουν την πραγματική αιτία που οδηγεί στην προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων και «δηλητηριάζουν» τον ριζοσπαστισμό του ελληνικού λαού. Χαρακτήρισε «αστεία» αυτά που λέει ο Αλέκος Αλαβάνος περί αναδιάρθρωσης του χρέους.

Ακόμα, η γ.γ. του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι υπάρχουν «στημένα» διπλά ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στις αυτοδιοκητικές εκλογές, με δήθεν «αντάρτες», που αποδεικνύονται «βασιλικότεροι του βασιλέως», κι αυτό το κάνουν γιατί φοβούνται την αποσκίρτηση ψηφοφόρων τους.