Ισόβια και ένα χρόνο για περιύβριση νεκρού επεβλήθη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς, στον Τάσο Τσιουχάρα για τον φόνο της 37χρονης συζύγου του Ανθής Λινάρδου. Το έγκλημα είχε διαπραχθεί τον Ιανουάριο 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ads

Η Ανθή Λινάρδου είχε ανακοινώσει στον σύζυγο της την απόφαση της να χωρίσουν γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση του. Λίγες μέρες αργότερα, κατά τη διάρκεια ενός καβγά ο 40χρονος στραγγάλισε την άτυχη γυναίκα και στη συνέχεια την έθαψε σε ένα χωράφι του, για να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος.

«Όταν την είδα να πέφτει νεκρή και να μην ανασαίνει άλλο, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πώς να εξαφανίσω το πτώμα της. Τα παιδιά ήταν στο διπλανό δωμάτιο και από τις φωνές της ευτυχώς δεν είχαν ξυπνήσει, ενώ οι γονείς μου που μένουν στο κάτω διαμέρισμα επίσης δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό.

Την τύλιξα με μια κουβέρτα του σπιτιού και τη κουβάλησα στο υπόγειο κλειστό γκαράζ όπου ήταν σταθμευμένο το φορτηγάκι μου. Θυμήθηκα ότι μέσα στο αυτοκίνητο είχα ένα φτυάρι. Επίσης, θυμήθηκα ότι στο χωράφι μου τις προηγούμενες ημέρες, προσπαθώντας με ένα γεωργικό μηχάνημα να βγάλω ένα μεγάλο βράχο είχε μείνει μια τρύπα στο έδαφος.

Ads

Έβαλα το πτώμα της γυναίκας μου στο αυτοκίνητο και πήγα στο χωράφι χωρίς όμως να περάσω από το κέντρο του χωριού για να μην με δει κάποιος εκείνη την ώρα. Την έθαψα πρόχειρα με το φτυάρι και την άλλη μέρα πέρασα με φρέζα το χωράφι για να μην καταλάβει κανένας τίποτα», είχε πει στην αστυνομία μετά τη σύλληψη του.

Είχε μάλιστα δηλώσει αμετανόητος λέγοντας: «Εγώ τη στραγγάλισα κι ας φάω ισόβια».

Το δικαστήριο υιοθέτησε ομόφωνα την εισαγγελική πρόταση και καταδίκασε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε ισόβια κάθειρξη τον δράστη του εγκλήματος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ενώ μετέτρεψε την πρόταση του εισαγγελέα από δύο χρόνια για περιύβριση νεκρού σε ένα έτος.

Η πρόταση των ενόρκων σε ότι αφορά την ενοχή του δράστη του στυγερού εγκλήματος ήταν ομόφωνη.

«Δεν ήταν εκ προμελέτης το έγκλημα υποστηρίζει ο Τάσος» δήλωσε από την πλευρά του ο συνήγορός του Π.Κεσόγλου, μιλώντας στο Kozanimedia.


Δείτε τι είπε: