Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 32χρονος κατηγορούμενος για την εκτέλεση του Γιάννη Μακρή στη Βούλα. Ομόφωνα καταδικάστηκε και ο αδελφός του αλλά για απλή συνέργεια. 

Ads

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε ομόφωνα την ποινή των ισοβίως για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά μόνας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η εκτέλεση είχε λάβει χώρα έξω από το σπίτι του Γιάννη Μακρή στη Βούλα τον Οκτώβριο του 2018. 

Επιπλέον, στον 32χρoνο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το Δικαστήριο καταδίκασε επίσης ομόφωνα τον 36χρoνο αδελφό του σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ads

Δικαστές και ένορκοι δεν αναγνώρισαν στους δύο κατηγορούμενους ελαφρυντικά ενώ επίσης έκριναν ότι η έφεση τους δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία για να διερευνηθεί εάν εάν μάρτυρας στη δίκη έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας.