Με πανό και συνθήματα υποδέχθηκαν τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τα σωματεία εργαζομένων στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, στο Ηράκλειο, το οποίο κυριολεκτικά καταρρέει καθημερινά λόγω υποστελέχωσης.

Ads

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στο Βενιζέλειο, ενώ υπήρξαν στιγμές ένστασης μεταξύ των εργαζομένων και των αστυνομικών, καθώς τελικά οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό να μπουν στο νοσοκομείο.

 

https://youtu.be/7TqZoyLrwV4?feature=shared

 

Ο υπουργός υποσχέθηκε «διαδικασίες fast track» στις προκηρύξεις ώστε – όπως είπε – 10 νέοι γιατροί να πιάσουν δουλειά από το νέο έτος.

Ads

Όπως είπε οι γραφειοκρατικές και συνήθως χρονοβόρες διαδικασίες θα επιταχυνθούν και θα γίνουν σε μόλις 3 μήνες ενώ οι θέσεις αφορούν: τρεις αναισθησιολογίας, τρεις ακτινολογίας, μιας εντατικολογίας, μιας ψυχιατρικής, μιας αιματολογίας, μιας ψυχιατρικής και μίας ψυχιατρικής εφήβων.

Ωστόσο, το νοσοκομείο έχει καταρρεύσει ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, βάζοντας «λουκέτο» σε χειρουργεία, τακτικά και απογευματινά ιατρεία, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτό έχουν κοινοποιήσει την δραματική κατάσταση τόσο εγγράφως και υπηρεσιακά, όσο και με κινητοποιήσεις.

 

https://youtu.be/KJTwmBz-Sgo?feature=shared

 

https://youtu.be/hSrxvVlx9RQ?feature=shared

 

https://youtu.be/233RVV4sgd0?feature=shared