Eνώπιον εισαγγελέα οδηγήθηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Τρίτης (28/3) ο 66χρονος λυράρης, βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας με θύμα έναν 15χρονο, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ads

Ο 66χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή 31/3, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται άλλα δύο άτομα που φέρονται να έχουν κακοποιήσει τον ανήλικο, ωστόσο για την ώρα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου σε βάρος του 66χρονου, αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Ο ίδιος, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αρνείται τις κατηγορίες.

Ads

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία της οικογένειας του ανήλικου, ο οποίος όπως ανέφερε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς, δεχόταν απειλές από τον 66χρονο προκειμένου να μην αποκαλύψει σε κανέναν τι συνέβαινε μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου αγοριού, ο 66χρονος είχε κληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από την Ασφάλεια Ηρακλείου για ανωμοτί κατάθεση για υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κορίτσι.

Πρόκειται για μια υπόθεση με πολύ μεγάλη «ουρά», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, ενώ ο ίδιος εικάζει ότι εμπλέκονται κι άλλα άτομα και αυτός είναι και ο λόγος που απευθύνεται ευρεία έκκληση προς όποιον γνωρίζει οτιδήποτε, να μιλήσει.