Η 17χρονη μαθήτρια που μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου με ανακοπή καρδιάς από αλλεργικό σοκ, βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν.

Ads

Η μαθήτρια υπέστη το αλλεργικό σοκ κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής που πραγματοποιεί το σχολείο της στο Ηράκλειο.

«Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία). Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό. Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Έκανε ένεση αδρεναλίνης στον εαυτό της

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η 17χρονη μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου βρισκόταν σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου μαζί με τους μαθητές της, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, όταν εν αγνοία της κατανάλωσε στο πρωινό βούτυρο, αν και είναι αλλεργική στα γαλακτοκομικά.

Ads

Υπέστη αλλεργικό σοκ και, καθώς ήξερε ότι ήταν αλλεργική είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης, την οποία, όπως πρόσθεσαν πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, έκανε στον εαυτό της.

Η 17χρονη μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 11:15 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζέλειου σε κατάσταση ανακοπής. Επί δέκα λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν και τελικά τα κατάφεραν. Το κορίτσι διασωληνώθηκε και εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ, όπου οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να το βοηθήσουν.