Δεν έχουν τέλος περιστατικά αστυνομικής βίας κατά αφροαμερικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με τελευταίο θύμα μια 21χρονη έγκυο γυναίκα.

Ads

Το περιστατικό της δολοφονίας της 21χρονης Ta’Kiya Young, η οποία αναμενόταν να γεννήσει τον Νοέμβριο και ήδη είχε δύο μικρά παιδιά, διαδραματίστηκε έξω από παντοπωλείο στην πόλη Μπλέντον του Οχάιο, ενώ έχει καταγραφεί σε βίντεο το οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Το βίντεο δείχνει τη Young να κατευθύνεται αργά προς έναν αστυνομικός ενώ εκείνος της φώναζε να σταματήσει πριν της ρίξει τη μία και μοναδική σφαίρα που έβαλε τέλος στη ζωή της. Η 21χρονη από το Κολόμπους έπεσε νεκρή, ενώ ούτε η αγέννητη κόρη της επέζησε.

Τα πλάνα δείχνουν έναν αστυνομικό στο παράθυρο του οδηγού να της ζητά επίμονα από να βγει από το αυτοκίνητο. «Ήταν μια άοπλη έγκυος μητέρα δύο παιδιών», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, «αυτό ξεπερνά κάθε δικαιολογία».

Ads

https://youtu.be/qPNX4aWOim4?si=HHKtybZFXsh4v8IB

 

Ο αξιωματικός που βρισκόταν ακριβώς στο δρόμο του επερχόμενου αυτοκινήτου πυροβόλησε μία φορά μέσα από το παρμπρίζ», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομία, John Belford. «Το υλικό από τις κάμερες σώματος που εξέτασα επιβεβαιώνει επίσης ότι ο αστυνομικός βρισκόταν ακριβώς στην πορεία του αυτοκινήτου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το αυτοκίνητό της συνέχισε για κάποια μέτρα πριν σταματήσει στο πεζοδρόμιο έξω από το παντοπωλείο. Οι αστυνομικοί έσπασαν το παράθυρο του αυτοκινήτου, έβγαλαν τη Γιανγκ έξω και άρχισαν τις πρώτες βοήθειες με τη συνδρομή ενός γιατρού των επειγόντων περιστατικών που έτυχε να βρίσκεται εκεί, περιέγραψε ο Belford.

Τα ονόματα, οι ηλικίες και οι φυλές των δύο αστυνομικών δεν δόθηκαν αμέσως στη δημοσιότητα. Βρίσκονταν σε διοικητική άδεια, ενώ το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών του Οχάιο εξετάζει τον περιστατικό του πυροβολισμού, μια συνήθη διαδικασία σε περιπτώσεις χρήσης θανατηφόρας βίας από την αστυνομία.