Είναι πανίσχυρος και δημοφιλέστατος, σύμφωνα με την εικόνα που φιλοτεχνούν τα συστημικά ΜΜΕ. Παρόλα αυτά, το «μαγαζί» του βάζει νερά, με τις διαρροές να αυξάνουν καθώς και το σχέδιο των εκλογών είναι πάνω στο τραπέζι και ο ανασχηματισμός, παρά τις διαψεύσεις. Ίντριγκες, δολοπλοκίες και παιχνίδια εξουσίας εξελίσσονται καθημερινά με επίκεντρο το Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

Ειδικότερα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες συμβαίνουν τα εξής:

  • Κρίση περνούν οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Η υπόθεση Δημητριάδη, με τη βία της αστυνομικής του συνοδείας, ήταν καταλυτική. Το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε από την Κατεχάκη να θαφτεί το θέμα. Και πράγματι, επικοινωνιακά θάφτηκε, αλλά μια υπηρεσιακή έρευνα ήταν αναπόφευκτη. Φαίνεται όμως πως ο Κυρ. Μητσοτάκης περίμενε περισσότερα από τον Μ. Χρυσοχοίδη. Θα φανεί αυτό στον ανασχηματισμό; Μπορεί. Με την αναβάθμιση, πχ, του Ν. Χαρδαλιά σε αναπληρωτή υπουργό ή σε επικεφαλής ξεχωριστού υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, που θα αποσπάσει μέρος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
  • Η ραγδαία άνοδος του Ν. Χαρδαλιά, που λόγω κορονοϊού κέρδισε μεγάλη αναγνωρισιμότητα και δημοτικότητα, δεν αρέσει σε όλους στην ΝΔ. Λέγεται, φερ ειπείν, πως δεν τον βλέπει με καλό μάτι ο Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος ο οποίος έχει κάνει συμφωνία με τον βουλευτή και πρώην δήμαρχο Π. Φαλήρου Δ. Χατζηδάκη να κατέβει στο νότιο τομέα της Β Αθήνας. Ο Ν. Χαρδαλιάς, πρώην δήμαρχος Βύρωνα, προφανώς θα κατέβει στη Β Αθήνας αλλά ακόμη δεν έχει επιλέξει κεντρικό ή νότιο τομέα.
  • Οι σχέσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο είναι ψυχρές. Τους χωρίζει ο ανταγωνισμός για την επιρροή στον πρωθυπουργό. Ο Θεοδωρικάκος θα ήθελε, όπως λένε οι γνωρίζοντες τα γαλάζια παρασκήνια, να είναι αυτός στο Μαξίμου, αλλά τον παρηγορεί η στενή σχέση που έχει με την σύζυγο του πρωθυπουργού.
  • Δεν έχει επιλέξει περιφέρεια ούτε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που από τη θέση του έχει κερδίσει σε αναγνωρισιμότητα… «Παίζει» η Φθιώτιδα, όπου δεν τον θέλει ο Χρ. Σταϊκούρας ο οποίος, όπως ακούγεται, για το λόγο αυτό έχει βάλει βέτο σε τυχόν μετακίνησή του κ. Πέτσα στο υπουργείο οικονομικών στη θέση του Α. Βεσυρόπουλου, που είναι αρμόδιος για τα θέματα προϋπολογισμού. «Παίζει» επίσης να κατέβει στον  ανατολικό τομέα της Β Αθηνών και εκεί δεν τον θέλει κανείς από τους εκλεγέντες, με πρώτο ανάμεσά τους τον προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου,  που περιμένει την ένταξή του στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα.
  • Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας στο τελευταίο ΕΣΕΠ εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα μείνει στη θέση του. Όμως καραδοκεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που «πουλάει» την προσωπική του σχέση με τον Ερντογάν από τότε που τον είχε επισκεφθεί ως δήμαρχος στη φυλακή. Στο μεταξύ ακούγεται και το όνομα του Β. Βενιζέλου, που δεν χωράει στο στενό κοστούμι του πανεπιστημιακού και δραστηριοποιείται συνεχώς με τον e-kyklos.
  • Ανεβασμένες είναι οι μετοχές του Κυρ. Πιερρακάκη που τα έχει πάει καλά στα ψηφιακά. «Ψάχνεται» και «μετριέται» για την Α’ Αθήνας και τον νότιο τομέα της Β, όπου κανείς βουλευτής ή πολιτευτής δεν τον περιμένει με χαρά.
  • Ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Δημήτρης Μητρόπουλος δεν έχει πια αρμοδιότητες. Από τότε που έχασε το χαρτοφυλάκιο των ευρωπαϊκών υποθέσεων έχει μείνει «γενικών καθηκόντων». Αυτό σίγουρα δεν θα δυσαρεστεί την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αρ. Πελώνη, η οποία είχε φύγει από ΤΑ ΝΕΑ για την Καθημερινή λόγω σύγκρουσης μαζί του, τότε που ήταν διευθυντής στα ΝΕΑ.
  • Οι κοινές εμφανίσεις των πρώην καραμανλικών Αρη Σπηλιωτόπουλου, Ευάγγελου Αντώναρου και Νίκου Καραχάλιου δεν είναι καθοδηγούμενες από τον πρώην πρωθυπουργό. Ωστόσο, δεν τους έχει «τραβήξει και το αυτί» για να μην κάνουν τόση φασαρία, λένε μητσοτακικοί που ενοχλούνται από τη δραστηριότητα των 3 και αναρωτιούνται τι θα γίνει αν απομακρυνθεί από την κυβέρνηση ο πολύ καραμανλικός Γ. Κουμουτσάκος.