Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας διοργάνωσε το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κάνιγγος.

Ads

Βασικό μήνυμα του καλέσματος στην συγκέντρωση – στην οποία το ΙΝΚΑ προσδίδει προειδοποιητικό χαρακτήρα – είναι «Μην απέχεις, μην γκρινιάζεις απλά… δράσε αναλόγως και δείξε τη δύναμή σου ως καταναλωτής», ενώ συμβολική ήταν και η επιλογή του χώρου, έξω από το παλιό κτίριο του πρώην υπουργείου Εμπορίου, που στεγάζει τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης.

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

 

Η αφίσα του ΙΝΚΑ απευθύνει προσκλητήριο σε «ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, εμπόρους, δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, μηχανολόγους, εκπαιδευτικούς, μισθωτούς, αγρότες, κτηνοτρόφους, ΑμεΑ, καλλιτέχνες, σωματεία, μαζικούς φορείς, νοικοκυριά».

Ads

Κάποια από τα συνθήματα ήταν «σπάσε τα δεσμά της παραίτησης», «η διατροφή επαναποκτά ταξικά χαρακτηριστικά», «καθαρές τιμές-καθαρά προϊόντα» και «είναι στο χέρι μας, όταν ψωνίζουμε, ψηφίζουμε».

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

 

Το «παρών» έδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, η οποία συμμετέχει στη συντονιστική επιτροπή κατά της ακρίβειας των κλαδικών συνταξιουχικών σωματείων.