Δύο σκάφη της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής έφτασαν σε απόσταση αναπνολής μεταξύ τους, στα Ίμια, το μεσημέρι της Παρασκευής (15/3).

Ads

Σύμφωνα με το Flash.gr της σχεδόν συγκρουσιακής προσέγγισης, προηγήθηκε ένα δεκάλεπτο έντασης και κυνηγητού γύρω από τις νησίδες.

Το δημοσίευμα επιλαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες δεν η ένταση στην εν λόγω περιοχή είναι υψηλή τις τελευταίες ημέρες, καθώς έχουν προηγηθεί ανάλογα περιστατικά.

Σύμφωνα δε, με «απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες», όπως τις χαρακτηρίζει το δημοσίευμα, σε ένα από αυτά τα επεισόδια χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί το «κόκκινο τηλέφωνο»: Ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης επικοινώνησε με τον Τούρκο, ομόλογό του, Αλι Γερλικαγιά προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο σοβαρό επεισόδιο που θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις.

«Καταδίωξη του ελληνικού σκάφους» ανακάλυψε η Sozcu

H ιστοσελίδα της Sozcu πάντως «ανακάλυψε» καταδίωξη του ελληνικού σκάφους από την τουρκική ακτοφυλακή.

Όπως αναφέρει η Sozcu σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής, που κινήθηκε από την Κάλυμνο γύρω στις 13.52, εισήλθε στα «τουρκικά χωρικά ύδατα» και προσπάθησε να φτάσει στα Ίμια.

Ads

Στα 10 λεπτά έντασης, το ελληνικό σκάφος σύμφωνα πάντα με τον ιστότοπο της Sozcu «προσπάθησε 4-5 φορές να προσεγγίσει τα Ίμια», και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την περιοχή με την «παρέμβαση του τουρκικού σκάφους».

Η ένταση έληξε όταν το ελληνικό σκάφος, κατά τον ιστότοπο, απομακρύνθηκε προς το νησί της Καλύμνου. Μετά το περιστατικό, δύο σκάφη της ακτοφυλακής από τα λιμάνια της Αλικαρνασσού και του Yalıkavak εστάλησαν στην περιοχή των Ιμίων, καταλήγει το δημοσίευμα.