Στην Ημαθία η Περιφέρεια αποφάσισε να μην γίνουν παρελάσεις, μετά από σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Καλαϊτζίδη. Η απόφαση αυτή πάει κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης και ο λόγος είναι μεγάλη έκταση που έχει λάβει σε τοπικό επίπεδο η διασπορά του κορωνοϊού και η ανάγκη να διαφυλαχτεί η υγεία της τοπικής κοινωνίας από την απειλή της επιπλέον μετάδοσης του ιού λόγω του συνωστισμού που θα προκαλούνταν.

Ads

Γενικά, η Ημαθία έχει πολύ μεγάλη διασπορά, ενώ μόνο το 45% των πολιτών έχει εμβολιαστεί. Στην συνέλευση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας, ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, εκπρόσωποι των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, ο υπεύθυνος γιατρός του ΕΟΔΥ στην Ημαθία, οι πρόεδροι του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, οι διευθυντές των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, καθώς και εκπρόσωποι της εκκλησίας και της αστυνομίας.

Επιπλέον, στην Ημαθία εκτός από τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό σε σύγκριση με την υπόλοιπη την Ελλάδα. Έτσι, αποφασίστηκε να μην γίνου καθόλου παρελάσεις στην περιφέρεια παρά τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών.