Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα (27/3) το πρωί πήρε ο προπονητής Τάε Κβον Ντο, ο οποίοςκατηγορείται για σεξουαλική βία σε βάρος πέντε ανήλικων κοριτσιών.

Ads

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, τα εγκλήματα ξεκινάνε τουλάχιστον από το 2009 και σε ό,τι αφορά τις πέντε καταγγέλλουσες διαρκούν έως το 2020.

Ο 44χρονος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα κορίτσια περιέγραψαν μία κοινή πρακτική που εφάρμοζε ο προπονητής για να καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του τα οποία στην συνέχεια δεν κακοποιούνταν μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά καθώς ο κατηγορούμενος ασκούσε ψυχολογική βία για να «σωπάσουν».

Ads

Η έρευνα για την δράση του 44χρονου δεν αναμένεται ότι θα παραμείνει στο διάστημα που καταγράφεται στην δικογραφία, αλλά θα εξεταστεί εξονυχιστικά και η «μέχρι χθες» δράση του καθώς υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα περιστατικά που έλαβαν χώρα λίγο πριν την σύλληψή του.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ώθηση θα δώσουν τα στοιχεία που θα εξαχθούν από τις ηλεκτρονικές συσκευές του κατηγορούμενου ενώ σημαντική για νέες καταγγελίες ή πληροφορίες θεωρείται και η δημοσιοποίηση των στοιχείων του.