Αθώα έκρινε την 19χρονη από την Ηλιούπολη, το Α’ Αυτόφωρο Μονομελές σήμερα το πρωί. Το θύμα trafficking, είχε παραπεμφθεί σε δίκη για την κατηγορία ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους» και για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης μετά από ανώνυμη καταγγελία.

Ads

Η υπεράσπιση της 19χρονης υπέβαλε στο δικαστήριο απόσπασμα της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προκειμένου να αναδείξει ότι οι κατηγορίες αφορούσαν το διάστημα που το θύμα ήταν σε ομηρία από τον αστυνομικό που την εξέδιδε.

«Κατά το χρόνο που φέρεται να έχει διαπραχθεί το αδίκημα ο κατηγορούμενος εξακολούθησε να την κατακρατεί ως τις αρχές Μαΐου 2021» εξήγησε η συνήγορος Αντωνία Λεγάκη, «για την πράξη του αυτή κάθειρξη 12 ετών για εμπορία άνθρωπων κατ’ επαγγελμα».

Ως προς το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικων ουσιών για ιδία χρήση, το δικαστήριο χαρακτήρισε ανέγκλητη την πράξη, καθώς έχει μετατραπεί από το 2010 σε πταίσμα και κατ’ επέκταση έχει καταργηθεί.

Ads

Στις 16 Φεβρουαρίου, το tvxs είχε αποκαλύψει πως η Εισαγγελία αντιμετώπισε ως θύτη το θύμα στέλνοντας μηνυτήρια κλήτευση. Το δημοσίευμα προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να ερευνήσει τη βασιμότητα της καταγγελίας και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, δεδομένου ότι «η πράξη αυτή που της αποδίδεται φέρεται να τελέστηκε όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, που την εξέδιδε και την κακοποιούσε, αυτός δε ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5.5 ετών σε πρώτο βαθμό και επίκειται η άμεση εκδίκαση της έφεσής του».

Την ώρα που η Εισαγγελία Αθηνών εδίωκε ως εκδιδόμενη χωρίς πιστοποιητικά υγείας τη 19χρονη Ε., για την περίοδο μάλιστα που η Δικαιοσύνη έκρινε πως ήταν θύμα σωματεμπορίας, να θυμίσουμε ότι η Δικαιοσύνη, είχε χορηγήσει ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς στον αστυνομικό Δ.Μ. με αποτέλεσμα ο άνθρωπος αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2022 ο αστυνομικός είχε κριθεί ένοχος με οριακή πλειοψηφία με ψήφους 4 έναντι 3 για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου για την υπόθεση traffiking με θύμα τη 19χρονη κοπέλα. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και η ποινή της κάθειρξης 5,5 ετών κατά συγχώνευση που επιβλήθηκε στον αστυνομικό έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Παραμένει ελεύθερος παρά τις καταγγελίες των συνηγόρων της 19χρονης, για τις απειλές εναντίoν της. Ο λόγος για το μήνυμα που έλαβε η 19χρονη από άγνωστο αποστολέα, σύμφωνα με το οποίο, ο καταδικασθείς αστυνομικός, εξαπολύει ευθείες απειλές κατά… όποιου τον έχει πειράξει.

Όπως είχαν καταγγείλει οι δικηγόροι της Ε.: «Στις 30/03/2023, ο αστυνομικός Δ. Μ. , ο οποίος καταδικάστηκε για κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων, έκανε, μέσα από το προσωπικό του προφίλ που διατηρεί στον διαδικτυακό ιστότοπο του facebook, την εξής ανάρτηση “Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις θα επιτεθώ, αν δεν με έχεις πειράξει πρώτος/η. Αν έχεις κάνει το λάθος όμως, καλό θα ήταν να ψάξεις πλοίο να φύγεις. Γιατί θα σε βρω. Και αν σε βρω θα σε κάνω να το μετανιώσεις πικρά που με προκάλεσες!», γράφει ενώ σε άλλο σημείο της ανάρτησης προσθέτει «ή θα σε «διαλύσω» και δεν θα μπορείς να «μαζέψεις κομμάτια σου» ή δεν θα ασχοληθώ καν. Αλλά μην πιστέψεις ότι θα γίνει το δεύτερο αν κάνεις το λάθος!”.