Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας έφτασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, για να προσκυνήσει το λείψανο της Αγίας που έφτασε την Κυριακή στην Αθήνα.

Ads

Κατά την αποχώρησή του από τον Ναό, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει προσωπικά αυτά που λέγονται από επίσημους και μη, για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας και τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, καθώς «γι’ αυτά θα μιλήσει η Ιστορία».

Σημείωσε ωστόσο ότι οι επικρίσεις που ακούγονται προέρχονται κυρίως από «ανθρώπους των λόγων» για να προσθέσει ότι «τα λόγια μας έχουν κουράσει». «Τα λόγια έφεραν τον τόπο σε αυτή την κατάσταση που είναι, γιατί έλειψε ο λόγος. Χρειαζόμαστε λόγο αυτή την εποχή και όχι λόγια», παρατήρησε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «τα ιερά λείψανα των Αγίων είναι αυτά που δυναμώνουν και κάνουν τους ανθρώπους πρότυπα, πρότυπα που έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη σε όλους τους χώρους».
Ερωτηθείς τέλος σχετικά με τα περί διαχωρισμού της Εκκλησίας από το κράτος σημείωσε ότι είναι ένα θέμα που θέλει πολλή συζήτηση και συμπλήρωσε πως «αυτοί που σκέφτονται τέτοια πράγματα θα το μετανοήσουν».

Ads