Κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, λίγο πριν τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Γ’ Κοινοβουλευτικής Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη σχέση Εκκλησίας – Κράτους, τονίζοντας ότι πρέπει να «μείνουμε μακριά από δογματισμούς και ιδεοληψίες» και προσθέτοντας ότι είναι ευκαιρία να «ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας».

Ads

«Μας απασχολεί η σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας», τόνισε ο Ιερώνυμος.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Βούτσης υπογράμμισε ότι «πάμε σε μια νέα εποχή. Αφήνουμε πίσω μας την κρίση», ενώ αναφερόμενος στη συνεισφορά της εκκλησίας στα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τη Βουλή, ο Νίκος Βούτσης είπε ότι θα συντελεστεί μέσα από τον ορθό λόγο, τις παραδόσεις αλλά και τις εμπειρίες της.

Στη συνέχεια, ο Ιερώνυμος τέλεσε τον αγιασμό στην αίθουσα της ολομέλειας και ζήτησε σωφροσύνη από τους βουλευτές.

Ads

Κληθείς από τους δημοσιογράφους να απαντήσει για τη θέση της Εκκλησίας στο ζήτημα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, εξερχόμενος της Βουλής, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Όλα αυτά είναι παιχνιδίσματα. Παιχνιδίσματα είναι. Η Εκκλησία έχει τις δικές της τις θέσεις. Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και τον χρόνο μας».