Ένας ιερέας «σκανδαλίζει» τους κληρικούς επειδή οδηγεί Harley και διαβάζει λειτουργικές ευχές κατά των εξορκισμών. 

Ads

Τα παραπάνω συμβαίνουν στην τοπική κοινωνία της Κάτω Γατζέας και αφορούν τον πατέρα Γεώργιο Δεληκώστα ο οποίος μετατίθεται με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, ακριβώς λόγω του «σκανδαλισμού» που προκαλεί. Οι πιστοί πάντως θεωρούν ότι βρίσκεται κοντά τους. 

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», στο «κάδρο» των αρνητικών σχολίων που φέρεται να συγκέντρωσε στο πρόσωπό του ο συγκεκριμένος ιερέας μπήκαν το τελευταίο διάστημα και οι εξορκισμοί με τις πληροφορίες να λένε ότι ο 46χρονος ιερέας είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα και δέχονταν κόσμο από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό στους οποίους διάβαζε λειτουργικές ευχές κατά των εξορκισμών.

Η είδηση της απομάκρυνσης του ιερέα έβαλε… φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατοντάδες πιστούς να χρησιμοποιούν ακόμη και υβριστικά σχόλια κατά της απόφασης της Μητρόπολης. Χθες το βράδυ, σε μια αυθόρμητη κίνηση, δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στην Παναγία Γορίτσα για να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνση του ιερέα, τον οποίο χαρακτηρίζουν «πατέρα τους». Επίσης δεκάδες πιστοί ξεκίνησαν συγκέντρωση υπογραφών για να ανακληθεί η μετάθεσή του.

Ads

Ο πατέρας Γεώργιος Δεληκώστας, εκτός από το να οδηγεί Harley, κάπνιζε πίπα κι έπινε το καφεδάκι του με τους πιστούς στον εξωτερικό χώρο του παρεκκλησίου που λειτουργούσε. 

Για τη μετάθεση του ιερέα η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος δήλωσε στον «Ταχυδρόμο» ότι  «ο π. Γεώργιος μετατίθεται διότι αναλαμβάνει άλλη Εκκλησία» ενώ προσέθεσε ότι «η Μητρόπολη αποφασίζει πού θα υπηρετούν οι ιερείς» προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν.