Αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις περίπου 30.000 συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα, που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016, καθώς δεν έχουν δει ούτε ευρώ των αναδρομικών στους λογαριασμούς τους(τα οποία σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ θα καταβάλλονταν στις 27 Ιουλίου), με την ευθύνη να βρίσκεται σε ιδιωτική εταιρία.

Ads

Στην εν λόγω εταιρία είχε ανατεθεί από τον ΕΦΚΑ  το έργο του επανυπολογισμού των αναδρομικών, όμως αυτή  δεν παρέδωσε ως όφειλε στην ώρα της το έργο που είχε αναλάβει.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε μετά από πιέσεις μιλώντας στο OPEN ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, ομολογώντας, παράλληλα, ότι δεν υπάρχει ρήτρα ποινής για την ανάδοχο εταιρεία σε περίπτωση που δεν παραδώσει ως όφειλε το έργο του επανυπολογισμού των αναδρομικών για το σύνολο των συνταξιούχων που μπορεί να το δικαιούνταν.

Ο Όμηρος Τσάπαλος πρόσθεσε ακόμα ότι ούτε τον Αύγουστο προβλέπεται να πληρωθούν τα αναδρομικά τους οι συγκεκριμένοι 30.000 συνταξιούχοι και προσπάθησε να δικαιολογήσει την ανάδοχο εταιρεία υποστηρίζοντας ότι αυτό το έργο του επανυπολογισμού γίνεται για πρώτη φορά και τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.

Ads

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, επιτέθηκε παράλληλα κατά των εργαζομένων και των συνδικαλιστών του Οργανισμού υποστηρίζοντας ότι υπονομεύουν το έργο του.