Την ώρα που κοιμόταν φαίνεται ότι σκότωσε την Καρολάιν ο 32χρονος πιλότος, ενώ ο θάνατος της δεν ήταν ακαριαίος αλλά αγωνιώδης, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Ads

Τα συμπεράσματα για την κατάσταση που βρισκόταν η νεαρή κοπέλα αλλά και την ώρα θανάτου της που δεν συνέπιπταν με τις αρχικές καταθέσεις του συζυγοκτόνου εξήχθησαν από την επεξεργασία των δεδομένων που είχαν καταγραφεί στο smartwatch που φορούσε η Καρολάιν.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι ο θάνατος της άτυχης κοπέλας επήλθε από ασφυξία, έπειτα από φραγή των αεροφόρων οδών. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η κοπέλα δεν μπορούσε να αναπνεύσει για περίπου 6 λεπτά.

Στο πρόσωπο της κοπέλας υπάρχει παραποίηση, υπάρχουν αιμορραγίες στα μάτια, μώλωπες και κακώσεις σε χείλη και γλώσσα, καθώς επίσης και κάκωση στον τράχηλο που σημαίνει ότι ίσως ο συζυγοκτόνος χρησιμοποίησε και αιχμηρό αντικείμενο προκειμένου να την σκοτώσει.

Ads

Τέλος, σύμφωνα με τη νεκροψία, παρατηρήθηκαν πολλαπλές ασφυκτικές κηλίδες στο πρόσωπό της.

Τι αναφἐρει για τον χρόνο θανάτου και την κατάσταση που βρισκόταν ο πιλότος

Στην κατάθεσή του ο  ιατροδικαστής αναφέρει:«Αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγησης στα εγκληματολογία εργαστήρια».

Παράλληλα, ο ίδιος σημειώνει:

«Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρετε θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3: 58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Επιπλέον τα ιατροδικαστική ευρήματα φαίνεται πως δεν είναι συμβατά με τις περιγραφές του πιλότου με βάση όσα ο ίδιος περιέγραφε στις καταθέσεις του ότι είχαν λάβει χώρα στη σκηνή του εγκλήματος . «Τον εξέτασα περί ώρα δύο 11 Μαΐου 2021 δηλαδή 8 ώρες περίπου μετά την 6:08 ώρα. Η επικοινωνία ήταν άριστη δεν έφερε κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία. Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας. Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση 2 ώρες. Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλως ελαφρές».