Αδύναμοι πολίτες οδηγούνται στο «εκτελεστικό απόσπασμα» τονίζει για το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), καλώντας τον πρωθυπουργό να συναισθανεί το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει. Ο ΠΙΣ, υπογραμμίζει ότι το νομοσχέδιο δεν στοχεύει στην μεταρρύθμιση της υγείας αλλά στις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Ads

Διαβάστε επίσης: Οριστική ρήξη Γεωργιάδη με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Σημειώνεται ότι το προεδρείο του ΠΙΣ συναντήθηκε την Πέμπτη με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Αντώνη Μπέζα, με τη συμμετοχή της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πρέπει «να συναισθανθεί το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει, εάν προωθήσει και νομιμοποιήσει αυτήν την πολιτική η οποία οδηγεί τον πολίτη, ασφαλισμένο, ανασφάλιστο και άπορο, στο εκτελεστικό απόσπασμα» λόγω της αδυναμίας του να αναζητήσει την περίθαλψή του.

Ads

Επίσης, τονίζεται ότι ο ΠΙΣ ζητήσε να μην προωθηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο «έκτρωμα» καθώς δεν οδηγεί σε μεταρρύθμιση, αλλά σε απορρύθμιση του συστήματος και καταστροφικές συνέπειες. Το εν λόγω νομοσχέδιο, αποτελεί προσβολή για τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της κοινωνικής προστασίας, αλλά και γενικότερα, της ζωής των πολιτών, υπογραμμίζουν οι γιατροί.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση του ΠΙΣ γίνεται λόγος για αοριστολογία όσον αφορά στη συγκρότηση των δημόσιων δομών που θα συσταθούν στις Υγειονομικές Περιφέρειες, για τους ιδιώτες ιατρούς που θα συνεργάζονται με το Σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την παραπομπή της αξιολόγησης των ιατρών στο μέλλον και για την αποχώρηση όλων όσοι δεν αξιολογηθούν, δείχνει τους σκοπούς αλλά και την απαξίωση θεσμών, αξιών και προσώπων.

Τέλος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλα τα κόμματα της Βουλής να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.