Προβλήματα και στη Ζάκυνθο από το πέρασμα του κυκλώνα Ιανού. 

Ads

Οι καταστροφές δεν είναι τόσο εκτεταμένες όσο στην Κεφαλονιά – κυρίως καταστράφηκαν σκάφη και αυτοκίνητα, ενώ σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν στο Α΄Νεκροταφείου του νησιού – ωστόσο, έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα από τις ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. 

Ο κυκλώνας παράσυρε δέντρα και άλλα υλικά που έπεσαν με τη σειρά τους σε κολώνες της ΔΕΗ βυθίζοντας μεγάλες περιοχές του νησιού στο σκοτάδι. 

Έχουν σημειωθεί πάνω από 450 βλάβες στο σύστημα ενώ τουλάχιστον 60 κολώνες της ΔΕΗ χρειάζονται άμεση αντικατάσταση. 

Ads

Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Στο νησί υπάρχουν δυο συνεργεία των τριών ατόμων με τους εργαζόμενους να παλεύουν άυπνοι επί τρεις ημέρες για να επαναφέρουν το ρεύμα. 

Τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του νησιού για την ηλεκτροδότηση δέχτηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αφού ακόμα και σήμερα σε πολλές περιοχές το ρεύμα δεν έχει επιστρέψει, και αρκετά σπίτια είναι χωρίς ηλεκτροδότηση για 3 ημέρες.

Ζευγάρι ηλικιωμένων στο νοσοκομείο

Θύμα των προβλημάτων της ηλεκτροδότησης έπεσε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που μάλιστα βρέθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα. 

Η σύζυγος σηκώθηκε το πρωί και χωρίς να βλέπει σκόνταψε και έπεσε, χτυπώντας στο κεφάλι και στο χέρι.

Ο άνδρας της ακούγοντάς την να καλεί σε βοήθεια, σηκώθηκε για να την βοηθήσει αλλά έπεσε κι αυτός χτυπώντας στο κεφάλι. Και οι δύο νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική, σύμφωνα με το imerazante.gr. 

Εικόνες από τη Ζάκυνθο

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image