Την παρέμβαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν τα σχόλια που έκανε ο βουλευτής της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης μέσα στη Βουλή, ο οποίος μίλησε για «λαθρομετανάστες, κυρίες και δεσποινίδες».

Ads

Σε αρκετά ήπιο τόνο η κ. Κωνσταντοπούλου, αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο χρυσαυγίτης βουλευτής, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε αυτή την Βουλή να προσπαθήσουμε και να προστατεύσουμε κατοχυρωμένα δικαιώματα. Πρέπει οι βουλευτές να συνομολογήσουν ότι υπάρχουν εκφράσεις που δεν είναι ανεκτές. Είναι σεξιστικές και ρατσιστικές περί κυριών και δεσποινίδων και λαθρομεταναστών. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να διατυπώνονται στο κοινοβούλιο. Έχω κάνει παρατηρήσεις και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εάν δεν συμφωνήσουμε ότι πρέπει να σταθούμε στο ύψος περιστάσεων, τότε έχουμε αποτύχει».

Στην πρόεδρο της Βουλής προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης λέγοντας: «Η φράση ‘κυρίες και δεσποινίδες’ δεν είχε σκοπό να προσβάλει κανένα. Λαθρομετανάστες είπα, αλλά όχι με ρατσιστικό περιεχόμενο – δεν μιλάμε για θρησκεία ή φυλή – μπορούμε να μιλάμε για παράτυπους παράνομους ή τουρίστες, αλλά χάνουμε την ουσία».