Ανταλλαγή «πυρών» στη «γαλάζια πολυκατοικία» σήμανε η συζήτηση αναφορικά με την προμήθεια στρατιωτικών εξοπλισμών από τη Γερμανία. Οι ευθείες «βολές» Μεϊμαράκη περί πιέσεων Καρατζαφέρη για την παραλαβή υποβρυχίων συνάντησαν την έντονη αντίδραση του ΛΑΟΣ. Ακολούθησε ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων η οποία έχει εντείνει το κλίμα ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Ads

Κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε την από κοινού με τη ΝΔ κατάθεση πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση ευθυνών όλων των υπουργών Άμυνας τα τελευταία έτη, όπως και των μελών του ΚΥΣΕΑ την περίοδο της υπουργίας Τσοχατζόπουλου. Είχε άλλωστε καταγγείλει αμνηστία στους εκάστοτε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ο βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης απάντησε σε υψηλούς τόνους με την ευθεία κατηγορία ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας, τον είχε επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ασκώντας πίεση για την παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι βουλευτές του ΛΑΟΣ μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων τον εγκαλούσαν για καθυστέρηση στην παραλαβή.

«Στο όνομα του λαϊκισμού, ξεχνά ο κ. Καρατζαφέρης ότι βουλευτές του ΛΑΟΣ μου κατέθεταν ερωτήσεις, γιατί δεν παρέλαβα τα υποβρύχια… και να παραγγείλω και τορπίλες. Ο κ. Καρατζαφέρης ήρθε στο Πεντάγωνο ως αρχηγός κόμματος και μου είπε να παραλάβω τα υποβρύχια», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ads

Από το ΛΑΟΣ γίνεται λόγος για πολιτικό ατόπημα Μεϊμαράκη το οποίο αποδίδεται σε ενοχές του πρώην υπουργού Άμυνας. Όπως ήταν αναμενόμενο, διαψεύδουν την καταγγελία και μιλούν για πόλεμο «λάσπης», «πρακτικές υποκόσμου» και «ολίσθηση σε ίντριγκες» από τον βουλευτή της ΝΔ και πρόεδρο του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Προαναγγέλλουν μάλιστα «νεότερες αποκαλύψεις».

Πάντως, το περιβάλλον Μεϊμαράκη υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή του και βίντεο το οποίο αποδεικνύει την πράξη Καρατζαφέρη. «Ο κ. Μεϊμαράκης προφανώς φέρει βαρέως το ότι του χαλάσαμε την απευθείας ανάθεση της προμήθειας πυρομαχικών για τα LEOPARD τον Αύγουστο του 2008», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που ακολούθησε από το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ.

Με νεότερο δελτίο Τύπου, ο ΛΑΟΣ «συνεχάρη» τη ΝΔ την οποία κατηγόρησε για συκοφαντική στάση που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη προς όφελος του κυβερνώντος κόμματος: «Επισημαίνουμε ότι η προσπάθεια της ΝΔ να συκοφαντήσει τον ΛΑΟΣ τράβηξε τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας από το ΠΑΣΟΚ. Τους συγχαίρουμε!».