Η παραγωγή του Skip επιστρέφει, μετά από πολλά χρόνια, στην Ελλάδα. Η Unilever ανακοίνωσε πως μετατρέπει την μονάδα στον Ρέντη σε εργοστάσιο απορρυπαντικών όπου θα παράγονται τα προϊόντα Skip και OMO.

Ads

Σκοπός είναι, όπως δηλώνει η εταιρεία, η συγκεκριμένη λειτουργία να υποκαταστήσει το σύνολο των  εισαγωγών σε υγρά απορρυπαντικά Skip και ΟΜΟ που πραγματοποιούνται σήμερα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία: «καθώς η διατήρηση παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα παραμένει στρατηγική επιλογή, η Unilever αποφάσισε να μεταφέρει πρόσθετη παραγωγή προϊόντων οικιακής φροντίδας στο εργοστάσιο του Ρέντη. Με αυτόν τον τρόπο, το συγκεκριμένο εργοστάσιο διατηρεί την ανταγωνιστικότητά του ανάμεσα στα εργοστάσια της Unilever στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα παραμένει προτεραιότητα για την Unilever και η αναδιάρθρωση αυτή του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και κερδοφορίας της τοπικής εταιρείας, ενώ θα δώσει την ώθηση για εστίαση σε στρατηγικές κατηγορίες και επένδυση σε νέα προϊόντα στην τοπική αγορά».

Απο το σύνολο των 750 εργαζομένων της Unilever – Hellas, η πλειοψηφία είναι στην παραγωγή και η μεταφορά της γραμμής της του Skip στον Ρέντη εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την συνέχιση της βιομηχανικής παρουσίας της πολυεθνικής στην Ελλάδα.

Ads

Τα απορρυπαντικά ρούχων αποτελούν μία από τις στρατηγικές κατηγορίες της Unilever μαζί με τα είδη προσωπικής υγιεινής, τα καθαριστικά χώρου, τα παγωτά και τα σήματα Knorr και Hellmann’s.

Αντίθετα – και όπως ανακοινώθηκε – τα ελαιόλαδα μαζί με τις μαργαρίνες είναι μία κατηγορία η οποία έχει μπει σε διαδικασία πώλησης. Έτσι γνωστά ελληνικά εμπορικά  σήματα όπως το Άλτις, το Βιτάμ, το Ελάνθη και το Φλώρα, μαζί με τα άλλα διεθνή σήματα του ομίλου στην κατηγορία περιμένουν θα πωληθούν.

Η μεταφορά των μαρκών αναμένεται να περιλαμβάνει το εργοστάσιο ελαιολάδου στην Πειραιώς, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτή την προϊοντική κατηγορία.