Το υπουργείο Παιδείας πρόκειται να επισκεφθεί σήμερα η τρόικα, σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία, με στόχο να διερευνήσει το κατά πόσο εφαρμόζονται οι αλλαγές που απαιτούνται για να αναγνωριστούν όλα τα πτυχία των αποφοίτων από πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Ads

Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Βασίλης Παπάζογλου, «ο ΔΟΑΤΑΠ, ο οργανισμός που αντικατέστησε το πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ, προχωρά σε αναγνώριση και αντιστοίχιση των πτυχίων του εξωτερικού με πολύ αργούς ρυθμούς. Έτσι, παρατηρείται το φαινόμενο ένας πτυχιούχος από πανεπιστήμιο του εξωτερικού να περιμένει έως και ένα χρόνο για την αναγνώριση του τίτλου σπουδών του. Στόχος μας είναι να κάνουμε την ισοτίμηση των πτυχίων του εξωτερικού σε μία ή δύο μέρες», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η διαδικασία εκσυγχρονισμού του συστήματος.

Στο μεταξύ, όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου, «το διάστημα αυτό γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος όλων των αιτήσεων για μετεγγραφές στα ελληνικά πανεπιστήμια, και μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα αποτελέσματα από το υπουργείο Παιδείας».