Μια ιστορική μέρα ξημέρωσε σήμερα για την Ταϊβάν, όπου παντρεύτηκαν τα πρώτα ομοφυλόφιλα ζευγάρια έπιτα από το νόμο που πέρασε στη χώρα και τους έδωσε αυτό το δικαίωμα.

Ads

Το κοινοβούλιο της Ταϊβάν νομιμοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων δύο χρόνια μετά την ιστορική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη χώρα της Ασίας που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Περισσότερα από 360 ζευγάρια παντρεύτηκαν σήμερα, με τους νεόνυμφους να ανταλλάσσουν όρκους αγάπης και φιλιά μπροστά στις κάμερες προτού επιδείξουν με περηφάνια την άδεια γάμου τους και τις νέες ταυτότητές τους στις οποίες ο σύντροφός τους εμφανίζεται ως σύζυγός τους.

image

Ads

Τα νεόνυμφα ζευγάρια περπάτησαν σε ένα χαλί στα χρώματα του ουράνιου τόξου μέχρι ένα γειτονικό πάρκο υπό τα βλέμματα των οικογενειών και των φίλων τους καθώς και διπλωματών και δημοσιογράφων.

image

Ο Τσι Τσία-Ουέι, ο ακτιβιστής που έφερε το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο το 2017 έκρινε υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων, συνεχάρη τα ζευγάρια.

«Είναι ένα δικαίωμα το οποίο αξίζουμε εδώ και καιρό», τόνισε φορώντας μια σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που συμβολίζει παγκοσμίως το κίνημα της γκέι κοινότητας.

«Ελπίζω η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ταϊβάν να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε άλλες χώρες στην Ασία», πρόσθεσε.