«Τον ρώτησα τί συνέβη και μου είπε ότι ήταν στην Ασφάλεια, ότι ήταν περικυκλωμένος, πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και σκοτώθηκε κάποιος» σημείωσε την Τρίτη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας η σύζυγος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Μαρία Χοντζέα.

Ads

«Με πήρε τηλέφωνο εκείνο το βράδυ. Ακουγόταν λίγο αγχωμένος. Μου είπε να φάμε και ότι θα αργήσει να γυρίσει σπίτι γιατί κάτι έγινε στη δουλειά. Τα έχασα. Έκλαιγα. Τον είδα την επόμενη μέρα. Ήταν συγκρατημένος στο τηλέφωνο, ενώ στην Ασφάλεια έκλαιγε. Έλεγε ότι δεν είναι δολοφόνος και να προσέχω τα παιδιά και τον εαυτό μου» συνέχισε.

Όπως είπε ενώπιον του δικαστηρίου η Μ. Χοντζέα, «ο σύζυγός της δεν μιλούσε πολύ για δουλειά, αν και τον έβλεπε κάποιες φορές αγχωμένο και στεναχωρημένο». Έκανε επίσης λόγο για έναν άνθρωπο «ήρεμο και συμπονετικό».

Η απόφαση του συνηγόρου υπεράσπισης του Ε. Κορκονέα να αποχωρήσει από τη διαδικασία κατά την εξέταση της συζύγου του ειδικού φρουρού από τον εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση, προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος ζήτησε τη διακοπή της διαδικασίας για σήμερα.

Ads

Πριν από την κατάθεση της κ. Χοντζέα, σχολιάστηκε η κατάθεση Πούλιου, ο οποίος είναι συνάδελφος των κατηγορουμένων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Εκ μέρους της πολιτικής αγωγής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως προκύπτει ότι «ο μάρτυρας κράτησε αποστάσεις και δεν δικαιολόγησε τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων. Οι κινήσεις τους μέχρι τις 11 το βράδυ παρέμειναν άγνωστες». Και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι «επειδή σκοτώθηκε ένα παιδί και το περιστατικό δέσποσε στην κοινωνική συνείδηση, θα έπρεπε να επιδεικνύεται υπευθυνότητα». Όπως είπε, δεν συντάχθηκε επίσημο βεβαιωτικό έγγραφο ενώ εκτίμησε ότι «το αστυνομικό τμήμα δεν προσφέρει από την πρώτη στιγμή στοιχεία για την εξακρίβωση των γεγονότων».

Ο συνήγορος του Επ. Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας αποκάλεσε αναξιόπιστο το μάρτυρα που έχει προτείνει ο Βασ. Σαραλιωτης, «με νοοτροπία εντελώς ακατάλληλη για αστυνομικό. Είπε λίγο πολύ ότι σκοπός του είναι να σώζει τον εαυτό του. Παρ’όλα αυτά κατέθεσε ότι αν κινδύνευε η ζωή του, θα χρησιμοποιούσε το όπλο του».

Πηγή: Ελευθεροτυπία