Η συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στον πάντα φιλόξενο Σκάι δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως παραδέχεται και ο εκδότης της «γαλάζιας» εφημερίδας «Φιλελεύθερος», Θανάσης Μαυρίδης, σε άρθρο του στο Liberal.gr.

Ads

Βέβαια την ευθύνη, σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν την έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη η οποία «είχε μια άνευ λόγου επιθετικότητα».

«Η χτεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σία Κοσιώνη είχε κάτι το ενοχλητικό: Μία άνευ λόγου επιθετικότητα της δημοσιογράφου έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρεται στο άρθρο, ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει:

«Ο ΣΚΑΙ είχε μία ευκαιρία να κάνει την διαφορά και δεν την έκανε. Για κάποιον άγνωστο λόγο η συνέντευξη αυτή δεν πήγε καλά. Ως συνέντευξη. Ως εικόνα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικός. Είπε αυτά που ήθελε. Στον τηλεθεατή, όμως, έμεινε μία πικρή γεύση [.] Ίσως να φταίει το γεγονός ότι προσπάθησε να αποδείξει ότι είναι ανεξάρτητη, παρά το γεγονός ότι είναι σύντροφος του ανιψιού του κ. Μητσοτάκη». 

Ads

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο liberal.gr:

Η χτεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σία Κοσιώνη είχε κάτι το ενοχλητικό: Μία άνευ λόγου επιθετικότητα της δημοσιογράφου έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι αλήθεια ότι εμείς οι δημοσιογράφοι υπερβάλουμε πολλές φορές, νομίζοντας ότι είμαστε οι star στη σκηνή…

Δεν στριμώχνεται ένας πολιτικός επειδή ο δημοσιογράφος θα υψώσει την φωνή του ή θα του πει ότι τελειώνει ο χρόνος του, λες και ο ίδιος εκτελεί μία αγγαρεία. Αν η Σία Κοσιώνη επεδίωξε χτες να γίνει περισσότερο ανεξάρτητη απ’ ό,τι είναι, πέρασε (πιθανότατα άθελά της) στη σφαίρα της υπερβολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ίσως να έχω χιλιάδες λόγους για να μην συμπαθώ έναν πολιτικό. Άνθρωπος είμαι, ζω και αναπνέω όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι, με τα δικά μου προβλήματα και τις δικές μου ιδιαιτερότητες. Όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι. Ο ρόλος μου, όμως, ως δημοσιογράφου σε μία συνέντευξη είναι να βγάλω από τον συνομιλητή μου ό,τι περισσότερο μπορώ. Δεν θα τον βασανίσω, δεν θα τον προσβάλω. Θα τον ρωτήσω. Θα τον ενοχλήσω με τις ερωτήσεις μου και όχι με την συμπεριφορά μου. Όταν θα πάω μετά την συνέντευξη με την παρέα μου, τότε μπορώ να πω αυτά που λένε στις παρέες. Αλλά δημόσια οφείλω να λειτουργήσω θεσμικά. Αυτά ισχύουν γενικά. Όταν ο δημοσιογράφος έχει απέναντί του έναν άνθρωπο και του παίρνει συνέντευξη. Επειδή ο συνεντευξιαζόμενος είναι εκείνη την στιγμή προσκεκλημένος. Και οι φιλοξενούμενοι έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους οικοδεσπότες.

Να το πω όπως το είδα! Χτες ο ΣΚΑΙ είχε μία ευκαιρία να κάνει την διαφορά και δεν την έκανε. Για κάποιον άγνωστο λόγο η συνέντευξη αυτή δεν πήγε καλά. Ως συνέντευξη. Ως εικόνα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικός. Είπε αυτά που ήθελε. Στον τηλεθεατή, όμως, έμεινε μία πικρή γεύση.

Αν η κυρία Κοσιώνη ήθελε να στριμώξει τον κύριο Μητσοτάκη, αυτό δεν το κατάφερε. Εκείνο που βγήκε προς τα έξω ήταν μία αδικαιολόγητη επιθετικότητα. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι προσπάθησε να αποδείξει ότι είναι ανεξάρτητη, παρά το γεγονός ότι είναι σύντροφος του ανιψιού του κ. Μητσοτάκη. Δεν χρειαζότανε. Η ίδια έχει δώσει πολλές φορές εξετάσεις και τις έχει περάσει με άριστα. Δεν είχε λόγο να είναι ούτε επιθετική ούτε φιλική. Θα μπορούσε απλά να είναι ο εαυτός της. Αν δει μία φορά το βίντεο θα μετανιώσει για αρκετές σκηνές της χτεσινής συνέντευξης. Ή θα προτιμούσε να είχε παραχωρήσει την θέση της σε κάποιον άλλον (η) καλό (η) συνάδελφο.