Μεγαλειώδης η συναυλία που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ, ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος και συλλογικότητες, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, με δεκάδες χιλιάδες να δίνουν το παρών. 

Ads

Πριν ακόμα ανέβουν στη σκηνή οι καλλιτέχνες, όλη η Αριστοτέλους, έως ψηλά την Τσιμισκή ήταν κλειστές και ασφυκτικά γεμάτες από κόσμο όλων των ηλικιών που ήρθε να πει  ένα μεγάλο όχι στο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού με το  σύνθημα  «Υπερασπίσου το Νερό».

Η συναυλία άνοιξε με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και κράτησε μέχρι αργά το βράδυ με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Φοίβο Δεληβοριά, Δημήτρη Μυστακίδη, το μουσικό σχήμα «Η Πριγκιπέσα» και τους «Χειμερινούς Κολυμβητές».

Στη συμμετοχή του κόσμου έδωσε έμφαση ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος, σημειώνοντας ότι «ξεκίνησαν άνθρωποι από την Πιερία, τη Δράμα, τη Λάρισα και ήρθαν στη συναυλία για να μην γίνει το νερό όπως το ρεύμα ακριβό». Παρέμβαση έκαναν οι εργαζόμενοι του κατειλημμένου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ, ενώ συλλογικότητα ενάντια στην εξόρυξη στην Χαλκιδική, είπε πως τα νερά της περιοχής τους στραγγίζονται καθημερινά από την Ελντοράντο Γκολντ. «Από τις Σκουριές μέχρι τους Σταγιάτες τα Άγραφα και τη Θεσσαλονίκη αγωνιζόμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού».

Ads

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση Tvxs – Palmos Analysis: Το 83% θέλει το νερό να παραμείνει δημόσιο

Ο Γιάννης Μίτζιας από την πρωτοβουλία της διοργάνωσης είπε: «Τις προηγούμενες μέρες οι κυβέρνηση δια του Σκρέκα και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, απέδωσε την αναστάτωση για το θέμα του νερού, σε πολιτικές σκοπιμότητες και fake news. Οι χιλιάδες που είμαστε εδώ σήμερα στέλνουμε τη δική μας απάντηση: Είστε μια λέσχη τιποτένιων που ψεύδεται ασύστολα. Γιατί πριν 10 μέρες  ψηφίστηκε o νόμος που βάζει όλες τις επιχειρήσεις ύδρευσης της χώρας, κάτω από τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας. Που το μόνο που έχει κάνει αυτή η αρχή τα τελευταία χρόνια, είναι να επιβλέπει το πάρτυ κερδοσκοπίας των αρπακτικών της ενέργειας πάνω στις πλάτες μας για να πληρώνουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Θέλουν να γίνει με το νερό ό,τι έγινε με το ρεύμα.  Δεν θα τους αφήσουμε!». Πρόσθεσε επίσης πως η κυβέρνηση προσπάθησε το καλοκαίρι με νόμο  να ακυρώσει τις αποφάσεις του ΣτΕ υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα του νερού.