Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά την κατά λάθος αποκάλυψη για τα «σκονάκια» που στέλνει το Μαξίμου στα ΜΜΕ για την κάλυψη του κυβερνητικού ρεπορτάζ και τη γραμμή που θα πρέπει να ακολουθήσουν, επιχείρησε να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας πως το επίμαχο σημείο στο οποίο αναφερόταν ότι «θα πρέπει να στηριχτεί ο Σωτήρης Τσιόδρας» και να υπάρξει συντονισμένη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν παρά όσα δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο οι ισχυρισμοί του κυβερνητικού εκπροσώπου αρχικά καταρρίφθηκαν από το βίντεο της συνεδρίασης και εν συνεχεία απο το ίδιο το Liberal που κατά λάθος δημοσιοποίησε την επίμαχη «οδηγία» μαζί με τα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ads

Τόσο το Πρώτο Θέμα, όσο και το Liberal, στα κείμενά τους συμπεριέλαβαν κατά λάθος και την εξής επισήμανση, μαζί με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Πέραν των προφανών ειδήσεων δίνουμε μεγάλη έμφαση στην στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα. Δίνουμε ξεχωριστή έμφαση σε αυτό διότι την ώρα της μεγάλης συστράτευσής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το γεγονός ότι επιλέγουν να στοχοποιούν τους επιστήμονες και ο Τσίπρας στοχοποιεί τον Τσιόδρα είναι απαράδεκτο».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε πως τα όσα ήρθαν στη δημοσιότητα αποτελούν «ντροπή για την κατάντια της ενημέρωσης αλλά και για τον εκφυλισμό της ελευθεροτυπίας και της  δημοκρατίας». «Την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στο φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά.
Προφανώς και δεν με αγγίζουν. Όσα σκονάκια, όμως, και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς – για όλους μας – οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του».

Ακολούθησε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ισχυρίστηκε πως «ο κ. Τσίπρας έκανε ανάρτηση για να πει ότι δήθεν “ο κ. Μητσοτάκης δίνει εντολές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο”. Εξ’ ιδίων ας μην κρίνει τα αλλότρια. Γιατί αυτό που εμφανίζει ως δήθεν γραμμή ο κ. Τσίπρας, είναι όσα είπε δημόσια ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας συστηματική και απαράδεκτη τη στοχοποίηση του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει τις υπεκφυγές και ας απαντήσει ευθέως: Kύριε Τσίπρα επικροτείτε την επίθεση που δέχεται από βουλευτές σας και από το κόμμα σας ο κ. Τσιόδρας;».

Ads

Ωστόσο, μετά το σάλο που προκλήθηκε και παρά την προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να καλύψει την υπόθεση, το Liberal.gr με μια ανάρτησή του ζήτησε συγγνώμη από τους αναγνώστες του εκθέτοντας παράλληλα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Το liberal.gr μετέφερε λάθος πληροφόρηση ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την στοχοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα, κατονομάζοντας ως υπεύθυνο για αυτήν, προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα. Το liberal.gr  διόρθωσε άμεσα το λάθος και δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε ο σκοπός της παραπληροφόρησης. Κατανοούμε τον κ. Τσίπρα καθώς και εμείς υπήρξαμε πολλές φορές θύματα παραπληροφόρησης χωρίς να γίνουν μάλιστα στην συνέχεια οι απαραίτητες διορθώσεις. Ζητούμε συγνώμη από τον κ Τσίπρα και τους αναγνώστες μας».

Άρα το γνωστό φιλοκυβερνητικό μέσο έρχεται να διαψεύσει τον Στέλιο Πέτσα τονίζοντας πως η «υποσημείωση» δεν ήταν αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς τονίζει ότι «μετέφερε λάθος πληροφόρηση ότι ο πρωθυπουργός χαρακτήσε “απαράδεκτη” την στοχοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα, κατονομάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως υπεύθυνο για αυτή». Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που έκανε λόγο για «δημόσια τοποθέτηση του πρωθυπιυργού», διαψεύδεται και από το βίντεο που δημοσιοποίησε η ίδια η κυβέρνηση, καθώς πουθενά δεν υπάρχει η σχετική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Αλέξη Τσίπρα. Άρα το επίμαχο σημείο του κειμένου ήταν ένα «σκονάκι» προς τα ΜΜΕ για την «γραμμή» που θα πρέπει να ακολουθήσουν. Εξάλλου τονίζεται: «Πέραν των προφανών ειδήσεων δίνουμε μεγάλη έμφαση στην στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα». 

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκε η νέα λίστα Πέτσα: Ακόμη δύο εκατομμύρια στα κανάλια

Ν. Ηλιόπουλος: Ο Στ. Πέτσας πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας το «σκονάκι» της κυβέρνησης στα φιλικά προς αυτή ΜΜΕ. «Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε μία σειρά από φιλοκυβερνητικά Μέσα που δεν αναπαρήγαγαν αυτολεξεί το «σκονάκι» του Μεγάρου Μαξίμου για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τον κ. Τσίπρα, αλλά τουλάχιστον το επεξεργάστηκαν ως δικό τους ρεπορτάζ για να μην εκθέσουν τον κ. Πέτσα» αναφέρει ο Ν. Ηλιόπουλος και προσθέτει:

«Όσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, όταν κάνεις αρχισυνταξία στον μισό Τύπο και έχεις καταστρατηγήσει κάθε έννοια ελευθεροτυπίας, συμβαίνουν και ατυχήματα και εκτίθεσαι. Καλούμε την κυβέρνηση να συνέλθει επιτέλους. Οι ευθύνες της Πολιτείας για το σημερινό χάος με την πανδημία και την ανετοιμότητα της χώρας και του ΕΣΥ για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα είναι τεράστιες. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και το μόνο που δεν είναι σοβαρό είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που ασχολείται μόνο με την επικοινωνία».