Βίντεο έχει καταγράψει σκηνές από την σημερινή, νέα καταδρομική σε βιτρίνες της Πατησίων, η οποία προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση.

Ads

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών έσπασε βιτρίνες, από την Κοδρίγκτωνος μέχρι την Δεριγνύ.

Ο πρϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Σε άλλο επεισόδιο, τα ξημερώματα, αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από γκαζάκια, εξερράγη στην είσοδο κτιρίου όπου στεγάζονται γραφεία του υπουργείου Πολιτισμού, στην πλατεία Καρύτση.

Ads

Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στην πρόσοψη.

Σοβαρά επεισόδια το βράδυ και στο κέντρο της Πάτρας, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών, που βγήκε από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου, πέταξε βόμβες μολότοφ και έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και σε λάστιχα, επί της οδού Κορίνθου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε ετοιμότητα, έκαναν περιορισμένη ρίψη χημικών και απώθησαν την ομάδα των αντιεξουσιαστών μακριά από το κτίριο του πρώην παραρτήματος.

Συγχρόνως, σύμφωνα με το patrastimes, ομάδα 40 ατόμων με κράνη και μολότοφ βγήκε άπω το παράρτημα και έκανε επίθεση με μολότοφ και έβαλαν φωτιές σε κάδους και λάστιχα. Άμεση η αντίδραση από την ΕΛ.ΑΣ. η οποία προχώρησε σε 4 συλλήψεις και σε προσαγωγές ατόμων στην Ασφάλεια Πατρών.