Μηνυτήρια αναφορά εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε σήμερα Πέμπτη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, με αφορμή την εισηγητική αναφορά του πρώτου στην ετήσια έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική, ότι θα υπάρξει χρεωκοπία και Grexit σε περίπτωση νέου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Ads

«Οι αναφορές περί Grexit και πιθανής εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, είναι επικίνδυνες και δεν συνάδουν με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ρόλο του. Και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, κατ ιδίαν όμως σε πολιτικούς αρχηγούς και όχι με αυτό τον τρόπο και δημόσια σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης», επισήμανε η κ. Μακρή.

Και πρόσθεσε: «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί».

Η βουλευτής σημείωσε πως δέχεται τηλεφωνήματα από πολίτες που έντρομοι δηλώνουν την ανησυχία τους και εκφράζουν πανικό. Παράλληλα, απέδωσε δόλο στον κ. Στουρνάρα, λέγοντας ότι «συνήθως αυτές οι εκθέσεις, κατατίθενται Οκτώβριο ή Φεβρουάριο, ενώ ο κ. Στουρνάρας επέλεξε να την υποβάλλει μία ημέρα πριν το Eurogroup».