Αγωγή με την οποία ζητά αποζημίωση 70.000 ευρώ κατέθεσε η Ελένη Ράικου σε βάρος της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, αμφισβητώντας δημοσιογραφικές της πληροφορίες που μετέφερε σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», σχετικά με τους χειρισμούς της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας για την Αντιμετώπιση της Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα για την έρευνα για την υπόθεση Novartis ανέφεραν ότι ο γιατρός σύζυγoς της πρώην δικαστικού – που χειριζόταν την υπόθεση πριν παραιτηθεί – φέρεται να εισέπραττε ποσά από τη φαρμακοβιομηχανία. Η Γιάννα Παπαδάκου που παρακολουθεί δημοσιογραφικά την υπόθεση μιλώντας «Στο Κόκκινο» και τον Νίκο Σβέρκο, έκανε λόγο για εμβάσματα άνω των 4.500 ευρώ στον κοινό λογαριασμό του ζεύγους.

Στην αγωγή της η Ελένη Ράικου υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες είναι αναληθείς και συκοφαντικές και κατόπιν τούτου ζητά από τη βετεράνο δημοσιογράφο του δικαστικού ρεπορτάζ, την αποζημίωση των 70.000 ευρώ αλλά και πρόστιμο 100 ευρώ ημερησίως για όσες μέρες η κ. Παπαδάκου δε δημοσιεύει το εξώδικό της.

Σημειώνεται ότι η Ελένη Ράικου έχει ξεκινήσει ένα νομικό κυνήγι κατά των δημοσιευμάτων που αναφέρονται στις πληροφορίες αυτές. Μάλιστα πρόσφατα κατέθεσε κι αίτηση εξαίρεσης κατά της συναδέλφου της Ελένης Τουλουπάκη, αλλά και κατά των άλλων δύο επίκουρων εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis, κατηγορώντας τους για τη διαρροή στον Τύπο του ονόματος του συζύγου της. Σημειώνεται ότι και ο σύζυγος της κ. Ράικου έχει καταθέσει και μήνυση σε βάρος των τριών εισαγγελέων.

Ads

Το αίτημά της ωστόσο απορρίφθηκε από το συμβούλιο Εφετών.