Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου καταθέτει στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υποτιθέμενη παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, το απόγευμα της Τρίτης.

Ads

Η πλειοψηφία ελπίζει ότι η πολυσυζητημένη δικαστικός θα είναι η πρώτη μάρτυρας στην Προανακριτική, ίσως και η μοναδική, που θα κατονομάσει τον Δ. Παπαγγελόπουλο ως «ρασπούτιν», κάτι που έχουν αρνηθεί να κάνουν όλοι οι μάρτυρες που έχουν περάσει μέχρι σήμερα, μετατρέποντας την υπόθεση σε κυβερνητικό φιάσκο.

Όμως η μεγάλη αντίφαση έγγειται στο γεγονός ότι η Ελένη Ράικου είναι η πρώτη δικαστική λειτουργός που μίλησε για σκάνδαλο Novartis και για εμπλοκή κρατικών αξιωματούχων σε χρηματισμούς ενώ τώρα θα ισχυριστεί ότι πρόκειται περί σκευωρίας;  Μάλιστα στην επιστολή παραίτησής της από τη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση «κορωνίδα της διαφθοράς» και μιλούσε με βεβαιότητα για το σκάνδαλο, έκανε για πρώτη φορά λόγο για χρηματισμό γιατρών και πολιτικών και οριοθετούσε το ποσό που δαπανήθηκε στα 28 εκατ. ευρώ.

Πώς λοιπόν θα μπορέσει τώρα να ισχυριστεί ότι δεν είναι σκάνδαλο αλλά σκευωρία, πολύ περισσότερο όταν στο μεταξύ, έχει αποκαλυφθεί και συμμετοχή του γιατρού συζύγου της Λ. Καρνέση με έμβασμα της Novartis που φέρεται να καταλήγει σε λογαριασμό του; Σε κάθε περίπτωση, η κατάθεσή της αναμένεται με ενδιαφέρον όπως και η υποδοχή της από τους βουλευτές της πλειοψηφίας, ειδικά μετά το φιάσκο Αγγελή ο οποίος διέψευσε τις προσδοκίες τους και επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο.

Ads