Κανονικά θα διεξαχθεί το προγραμματισμένο για σήμερα Eurogroup, με την πρόταση των θεσμών κανονικά επίσης στο τραπέζι, παρά τις πληροφορίες για απόσυρση της πρότασης προκειμένου να καταστεί το ελληνικό δημοψήφισμα άκυρο.

Ads

Η συνεδρίαση του Eurogroup θα αρχίσει κανονικά στις 3 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) και θα αξιολογήσει την κατάσταση, μετά την ανακοίνωση για δημοψήφισμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Μισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

«Κανονικά διεξάγεται, τέλος, σύμφωνα με τον κ. Ρέινς, και το Euroworking Group, για να προετοιμάσει τις εργασίες των υπουργών Oικονομικών των 19 χωρών της Ευρωζώνης.

Σημείωσε παράλληλα ότι η πρόταση των θεσμών παραμένει στο τραπέζι των συνομιλιών.Υπ

Ads

ενθυμίζεται ότι από χθες πληροφορίες που μετέδωσε το Dow Jones Newswire, ανέφεραν ότι  «οι δανειστές είναι έτοιμοι να αποσύρουν την τελευταία πρότασή τους, την οποία η ελληνική κυβέρνηση θέτει στην κρίση του λαού, αποδυναμώνοντας ουσιαστικά τη θέση της, καθώς στην περίπτωση αυτή το δημοψήφισμα θα είναι άνευ αντικειμένου».

Αξιωματούχος της ευρωζώνης, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η συζήτηση να επικεντρωθεί πλέον σε ένα «σχέδιο Β», κάτι που φέρεται να επιθυμεί «ένας ορισμένος αριθμός χωρών», σύμφωνα με τον ίδιο.