Σαν «πρόβα» για τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα φαντάζει η επίθεση που σημειώθηκε δύο μόλις μήνες νωρίτερα, το απόγευμα της 10ης Ιουλίου 2013, στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης. Αυτό γιατί, όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, σε αυτή πήραν μέρος μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, που κατηγορούνται για τη δολοφονία Φύσσα.

Ads

Κατηγορούμενοι για την επίθεση στο συνεργείο είναι ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ν. Μίχος, ο κατηγορούμενος για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα, Γ. Σταμπέλος και ο πρώην γραμματέας της Τοπικής Πειραιά Θ. Μπαρέκας. Είναι επίσης ο Γ. Λαγός που όπως άλλωστε προκύπτει από τα αστυνομικά δελτία ακολουθούσε την μοτοπορεία προς την Ηλιούπολη, μάλιστα με το βουλευτικό του αυτοκίνητο. Στα δελτία είναι επίσης σημειωμένο το όνομα του Γ. Δήμου, δηλαδή ακόμη ενός μέλους της Τοπικής Νίκαιας που κατηγορείται για τον φόνο του Παύλου και επικοινώνησε με τον Ρουπακιά μετά τη δολοφονία, αλλά πλέον έχει αποχωρήσει από την νεοναζιστική οργάνωση καταγγέλλοντας ότι δέχτηκε απειλές από την ηγετική ομάδα της.

Τα αστυνομικά δελτία που συμπλήρωσαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, αποδεικνύουν όμως ότι συμμετείχαν στην επίθεση στο Συνεργείο και ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γ. Πατέλης και το στέλεχος της τοπικής Ι. Κομιάνος, οι οποίοι ωστόσο δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την επίθεση. Μάλιστα φωτογραφία που έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν η Εφημερίδα των Συντακτών δείχνει έναν ακόμη χρυσαυγίτη που ενεπλάκη στη δολοφονία Φύσσα στο Συνεργείο, τον Γ. Τσακανίκα, ηγετικό στέλεχος του Πυρήνα Νίκαιας, στον οποίο επίσης δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Τα ονόματα αυτά προκύπτουν από τις πινακίδες των μηχανών που κατέγραψαν οι αστυνομικοί που ακολούθησαν την πορεία των νεοναζί.

Ads

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα αυτά τα ενοχοποιητικά στοιχεία για τον Λαγό και το τάγμα του, προσκομίστηκαν στο δικαστήριο ύστερα από γκάφα του ίδιου του Λαγού.

Ο συνήγορος του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στην προσπάθειά του να αμφισβητήσει καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και αστυνομικών ζήτησε να αναζητηθούν τα δελτία των αστυνομικών, κι έτσι, άθελά του έκαψε τον Λαγό.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο και το δικαστήριο ζήτησε την κλήτευση του μάρτυρα που είδε την επίθεση στο «Συνεργείο» και τράβηξε φωτογραφίες