«Κόκκινο» φαίνεται να χτυπάει ο εκνευρισμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, με κορυφαία στελέχη της να επιτίθενται ακόμη και στην Επιτροπή Pega του Ευρωκοινοβουλίου με φόντο το πόρισμα που συνέταξε για την υπόθεση.

Ads

Ενδεικτικά είναι όσα ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκπομπή του Mega, με τον υπουργό Επικρατείας να κατηγορεί την Επιτροπή για «αντιπολίτευση» εις βάρος της κυβέρνησης.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη, όχι απόδειξη, ότι υπάρχει κάποιος κεντρικός σχεδιασμός πολλώ μάλλον του πρωθυπουργού. Γίνεται μία πολιτική εκμετάλλευση» σημείωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης  και πρόσθεσε:
«Εγώ ο ίδιος, υπουργός Επικρατείας, δίπλα στον πρωθυπουργό, συνάντησα επί πολλαπλές ώρες όλη την επιτροπή PEGA, αποδίδοντας τον δέοντα σεβασμό, όταν σε άλλες χώρες, όπως στην Ισπανία για παράδειγμα, στην σοσιαλιστική Ισπανία δεν την υποδέχτηκε ούτε ο γενικός γραμματέας».

«Υπάρχει στρέβλωση. Λέει κάπου ότι υπήρχε κεντρική συντονιστική, λέει για τον πρωθυπουργό;» έσπευσε να ρωτήσει ο υπουργός Επικρατείας, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος ήταν επίσης παρών στο πάνελ, να του απαντάει διαβάζοντας την σχετική έκθεση της PEGA:

«Το κατασκοπευτικό λογισμικό σε συνδυασμό με τη νόμιμη παρακολούθηση, χρησιμοποιείται ως εργαλείο πολιτικής εξουσίας και ελέγχου στα χέρια της ανώτατης πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Πόσο πιο καθαρά να το πει; Οι μηχανισμοί εκ των προτέρων ελέγχου και κατασταλτικού ελέγχου έχουν αποδυναμωθεί σκόπιμα και αποφεύγεται η διαφάνεια και η λογοδοσία».

Ads

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε υποστηρίζοντας ότι «η PEGA είναι μία επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δυστυχώς, είχα προσωπική εμπειρία, που στην πραγματικότητα δεν κάνει κάτι άλλο παρά μόνο αντιπολίτευση στα εθνικά κοινοβούλια. Να είμαστε μεταξύ μας εντάξει. Καταγράφονται πράγματα που είναι εντελώς αστήρικτα και ανυπόστατα χωρίς να αναφέρει έστω και μία φορά το όνομα του πρωθυπουργού. Όταν φτάνουμε να υιοθετούμε τις απόψεις ενός μέλους…».

Τέλος, έβαλε στο στόχαστρο την εισηγήτρια της Επιτροπής, Σοφί Ιν’τ Φελντ, ενώ ισχυρίστηκε πως ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τον λόγο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.