Με ομιλία στο Αιγάλεω ξεκίνησε την επίσημη προεκλογική περίοδο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο κλειστό γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης».

Ads

«Η πρώτη μας μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Αττικής δεν θα μπορούσε να γίνει αλλού, παρά μόνο εδώ, στο Αιγάλεω, στην εκλογική μου περιφέρεια. Εδώ είχα κάνει την πρώτη πολιτική εμφάνιση πριν από 20 χρόνια, τον Απρίλιο του 2003» είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κλ. Μητσοτάκης. 

«Το βλέπω στα πρόσωπα σας, το ακούω στη φωνή σας. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες. Αυτά είχαμε πει πριν από 4 χρόνια. Δεν θα άλλαζα ούτε μια λέξη από εκείνα μου τα λόγια. Είμαι εδώ για να σας βεβαιώσω ότι το σύνθημα μας αποτελεί χειροπιαστή πραγματικότητα. Το είπαμε και το κάναμε» τόνισε.

«Διχαστικός, υποκριτής και επικίνδυνος ο κ. Τσίπρας»

Ads

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει και ως κυβέρνηση και ως αξιωματική αντιπολίτευση. Αποτυγχάνει τώρα και ως πολιτική παρουσία» συνέχισε και αποδοκίμασε μια σειρά από θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλους τους τομείς» είπε χαρακτηριστικά.

«Το χειρότερο. Έσπρωξε τον τόπο στο περιθώριο της Ευρώπης. Φάνηκε ανίκανος και για αντιπολίτευση. Είπε όχι σε όλα και ναι σε τίποτα. Όχι στις φοροελαφρύνσεις, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στο φράχτη του Έβρου, στα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία. Το πρόγραμμα που εξήγγειλε είναι Θεσσαλονίκη στον κύβο. 45 δισ. ευρώ κοστίζει. Οι πολίτες δεν τον πιστεύουν τον κ. Τσίπρα» υπογράμμισε.

Σχολίάζοντας το σύνθημα «δικαιοσύνη παντού» του ΣΥΡΙΖΑ είπε «δικαιοσύνη παντού αλλά όχι δίπλα του», σημειώνοντας ότι «κρατάει τον καταδικασμένο Νίκο Παππά».

«Είναι διχαστικός. Υποκριτής όπως φάνηκε στην υπόθεση Γεωργούλη. Επικίνδυνος γιατί άφησε πίσω του τη νάρκη της απλής αναλογικής. Υπάρχει ένας τέλος να ακυρωθεί, η ψήφος μας την 21η Μαΐου. Το δίλημμα είναι πολύ απλό. Βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω;», ανέφερε.