Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 21:30, στον χώρο  «Πολύτεχνο», στην Κέρκυρα, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του  Στέλιου Κούλογλου «Η Νονά». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ads

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των βιντεοπροβολών  που διοργανώνει ο χώρος «Πολύτεχνο» (Σχολεμβούργου 39 – είσοδος Νέου Φρουρίου) με στόχο την παρουσίαση στο κοινό μορφές της κινηματογραφικής τέχνης, κουλτούρες, δημιουργούς, κοινωνικά ζητήματα και προσωπικότητες μέσω επιλεγμένων κινηματογραφικών ταινιών και ντοκιμαντέρ.

Λίγα λόγια για τη «Νονά»

Την βλέπουμε να ομολογεί ότι τις ώρες που έπεφτε το τείχος του Βερολίνου πήγε.. για σάουνα. Ομως μερικά χρόνια μετά, η άσημη φυσικός από την Ανατολική Γερμανία που δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική, είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο.

Ads

Ο δάσκαλος της στη μικρή πόλη όπου μεγάλωσε, λέει ότι ήταν η πιο έξυπνη μαθήτρια που είχε ποτέ. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της υποστηρίζουν ότι η “Μερκιαβέλι” ασκεί την εξουσία χωρίς ηθικούς φραγμούς, όπως δίδασκε ο Μακιαβέλι. Μια δημοσιογράφος που την γνωρίζει καλά, λέει ότι χρησιμοποιεί μεθόδους της Μαφίας.

Το 2008 η Γερμανίδα καγκελάριος καλείται να αντιμετωπίσει τη διεθνή οικονομική κρίση. Οι γερμανικές τράπεζες είναι σοβαρά εκτεθειμένες, αλλά υπάρχει και ένας Ελληνας, από μηχανής θεός.  «Aν έγραφα τώρα ένα βιβλίο για το δόγμα του σοκ», λέει η Νάομι Κλάιν,«θα ήταν για την Ελλάδα». Πως η ‘Ανγκελα Μέρκελ κατάφερε να κυριαρχήσει στην Γερμανία και να επιβάλλει τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη;

Λίγα λόγια για το «Πολύτεχνο»

Το ΠΟΛΥΤΕΧΝO δημιουργήθηκε, τον Απρίλιο του 2011, με σκοπό να αποτελέσει ένα κέντρο συνάντησης, στην Παλιά Πόλη της Κερκύρας, προορισμένο να φιλοξενήσει την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία στις διάφορες εκφάνσεις της μέσα από παραστάσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις, σεμινάρια, προβολές.

Η ιδιαιτέρως έντονη πολιτιστική του δραστηριότητα έχει σαν γνώμονα την ανάπτυξη διαδραστικών σχέσεων μεταξύ ανεξάρτητων δημιουργών, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και πολιτιστικών κινήσεων. Βασική επιδίωξή μας είναι να προβάλλουμε σύγχρονές καλλιτεχνικές τάσεις και νέα μέσα, παρέχοντας μια πλατφόρμα έκφρασης σε νέους αλλά και ήδη αναγνωρισμένους δημιουργούς.