Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος να συγκυβερνούν, όμως οι νεολαίες τους δεν φαίνονται διατεθειμένες να τα βρουν… Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με αφορμή την πρόταση των πρώτων για την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία, με τους δεύτερους να δηλώνουν ότι θα… προσεύχονται για αυτούς.

Ads

«Στις δημοκρατίες ο κάθε ένας, ακόμα και μειοψηφών, μπορεί να έχει την άποψή του και να την εκφράζει ελεύθερα. Στη κατά πλειοψηφία χριστιανική ελληνική κοινωνία, στη χώρα μας που βάσει Συντάγματος η επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθοδοξία, προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσε να βρει εφαρμογή», δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο «Αθήνα 98,4», η πρόεδρος της Νεολαίας των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Οι εξαιρέσεις που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στη πρωινή προσευχή ας μην παρίστανται. Δεν πειράζει θα προσευχόμαστε οι υπόλοιποι για αυτούς», συνέχισε χαρακτηριστικά.

«Όσον αφορά στο μάθημα των θρησκευτικών, μιλάνε για θρησκειολογία δηλαδή ιστοριογραφία και δεν είναι διδαχή των θρησκειών η οποία γίνεται και καλώς γίνεται. Γιατί για να δεχθείς κάτι, πρέπει να έχεις διδαχθεί τα υπόλοιπα για να μπορείς να τα απορρίψεις. Αν επιθυμούν να απορρίψουν τη διδαχή του Χριστιανισμού να απορρίψουν και τη διδαχή του Κορανίου στα μειονοτικά σχολεία. Όχι δυο μέτρα και δυο σταθμά», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Νεολαίας των ΑΝΕΛ.

Ads

Σημειώνεται ότι έντονη κόντρα είχε ξεσπάσει τη Δευτέρα και μεταξύ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και της ΟΝΝΕΔ.