Επικεφαλής στη νεοσύστατη Γενική Γραμματεία Εργασίας αναλαμβάνει η Άννα Στρατινάκη. όπως ανακοινώθηκε χθες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νέα  Γενική Γραμματεία μεταφέρονται συνολικά οι αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία, του ΣΕΠΕ, της  Διεύθυνσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων.

Ads

Υπενθυμίζεται πως η νέα Γενική Γραμματέας Εργασίας έχει παρελθόν στην εν  λόγω θέση, καθώς την περίοδο 2011-2014 είχε συνδέσει το όνομά της με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ, που είχε δημοσιευτεί το 2015 στο Hot Doc, η Άννα Στρατινάκη είχε στείλει  εμπιστευτικό e-mail στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, στο οποίο προτείνει την υιοθέτηση νομικής φόρμουλας που θα καθιστούσε δυνατές τις ομαδικές απολύσεις χωρίς να αλλάξει το σχετικό νομικό πλαίσιο.

Κοινώς ως μεταφορέας των εντολών της τρόικας συμβούλευε τον τότε πρωθυπουργό της χώρας για πώς θα παρέκαμπτε το κοινοβούλιο για να αποφύγει το πολιτικό κόστος μιας άκρως αντιλαϊκής ρύθμισης.