Σε προφανή αμηχανία βρίσκονται τα στελέχη της ΝΔ εξαιτίας της ανακοίνωσης εκ μέρους του πρωθυπουργού της παροχής 13ης σύνταξης, ιδιαίτερα μετά και την δημόσια τοποθέτηση προ ολίγων ημερών εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε εμφανιστεί αντίθετος σε μια τέτοια προοπτική.

Ads

Ενδεικτική των προθέσεων και της σύγχυσης που ενυπάρχει στην Πειραιώς είναι η τοποθέτηση εκ μέρους της υποψήφιας ευρωβουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ελένης Παναγιωταρέα, η οποία σε τηλεοπτικό πάνελ ανέφερε πως η ΝΔ θα επανεξετάσει το μέτρο. «Θα δούμε αν μπορεί να είναι μόνιμο μέτρο», δήλωσε χαρακτηριστικά. Σε επισήμανση μάλιστα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχετική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η υποψήφια της ΝΔ απέφυγε να πάρει θέση.

Ωστόσο παρενέβη η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή, η οποία επίσης βρισκόταν στο πάνελ, και επιχείρησε να αμφισβητήσει κατά πόσο ο πρόεδρος της ΝΔ είχε προβεί σε μια τέτοια δήλωση, με τον Στέλιο Κούλογλου να απαντάει παρουσιάζοντας τις ακριβείς δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξή του στον Ant1.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η Πειραιώς δεν δεσμεύεται να εφαρμόσει το μέτρο της μόνιμης καταβολής 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους ενώ το χαρακτήρισε «αποσπασματικό», «επίδομα» και «μποναμά». Κάτι ανάλογο είχε δηλώσει χθες το βράδυ και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης, σημειώνοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δε δεσμεύεται από το πακέτο Τσίπρα».