Μεγάλα ερωτήματα έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες  που θέλουν τη ΝΔ να στηρίζει την υποψηφιότητα του Χάρη Τομπούλογλου για τον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, παρά το γεγονός ότι αυτός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών με αναστολή, αφού ως διοικητής του νοσοκομείου «Παίδων-Αγλαΐα Κυριακού» είχε παραλάβει το περίφημο «φακελάκι των 25 χιλιάδων ευρώ».

Ads

Υπενθυμίζεται πως το σκάνδαλο ξέσπασε το 2014 όταν αποκαλύφθηκε η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του τότε διοικητή του νοσοκομείου Παίδων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 25.000 ευρώ. Η σύλληψη έγινε με τη συνδρομή του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων της Alpha Bank, Τάσου Γκιάτη, ο οποίος και έδωσε τη «μίζα» στον Τομπούλογλου προκειμένου να μην καταστήσει έκπτωτο τον διαγωνισμό στον οποίο είχε προκριθεί μία διαφημιστική εταιρεία! Πρόκειται για εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση του προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η «μίζα» ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου ο Τομπούλογλου να μην τίναζε τον διαγωνισμό στον αέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά το εν λόγω σκάνδαλο υπάρχουν και  επιπλέον ντοκουμέντα, καθώς έχει βγει στο φως της δημοσιότητας βίντεο που δείχνει τον Χάρη Τομπούλογλου να βάζει στην τσέπη του τον επίμαχο φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, σε συνάντηση με τον άνθρωπο που έπαιξε τον ρόλο του «μεσάζοντα» σε ένα γραφείο στην Ιπποκράτους. Ο ίδιος ο Τομπούλογλου ισχυρίστηκε αργότερα, στην Αστυνομία, ότι τα χρήματα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο, ενώ αξίζει να υπενθυμιστεί πως ο ίδιος είχε προσβάλει ως μη νόμιμη τη διαδικασία παρακολούθησης με κάμερες. Μάλιστα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είχε κάνει δεκτό το αίτημά του, για να ακολουθήσει βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που έκρινε νόμιμη την παρακολούθηση και να έρθει, στη συνέχεια, ο Άρειος Πάγος για να επικυρώσει τελεσίδικα την απόφαση περί νομιμότητας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε τον Μάρτιο του 2016 ένοχο τον Χάρη Τομπούλογλου για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής, ωστόσο δεν τού έδειξε τον δρόμο της φυλακής γιατί η έφεση είχε «αναστέλλουσα δύναμη», με τον περιοριστικό όλο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Του επέβαλε, ωστόσο, ποινή κάθειρξης 8 ετών και τριών μηνών και χρηματικό πρόστιμο 40.300 ευρώ.

Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι «θα αγωνιστεί ως το τέλος της ζωής του για να αποδείξει την αθωότητά του», ενώ το καλοκαίρι έχει οριστεί η επανάληψη της δίκης στο Εφετείο.

Ads

Όλα αυτά συμβαίνουν πάντως τη στιγμή που ίδιος ο Χάρης Τομπούλογλου ρίχνεται στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών με τη στήριξη της ΝΔ, επιχειρώντας να κερδίσει τον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας από τον νυν δήμαρχο, Άρη Βασιλόπουλο.

Η στήριξη της Πειραιώς φάνηκε άλλωστε καθαρά στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας και του συνδυασμού του, «Η πόλη της καρδιάς μας», καθώς, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του matrix 24, το «παρών» έδωσαν προβεβλημένα «γαλάζια» στελέχη –κάτι που δε θα γινόταν αν επρόκειτο για «αντάρτη». Συγκεκριμένα, κατά την παρουσίαση του συνδυασμού έλαβε τον λόγο η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ, ενώ παρών ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σάκης Ιωαννίδης.

Η Ελίζα Βόζενμπεργκ, μάλιστα, «ανέβασε» και σχετική φωτογραφία στον λογαριασμό της στο twitter με την ίδια να μιλάει δίπλα στον Χάρη Τομπούλογλου και λεζάντα «Καλή επιτυχία στον αγαπητό φίλο Χάρη Τομπούλογλου, υποψήφιο δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας».