Σε «λαθροχειρία» προχώρησε το γραφείο τύπου της ΝΔ αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Μάνφεντ Βέμπερ από τη Νεμέα για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ειδικότερα, ο  υποψήφιος του ΕΛΚ για την Κομισιόν, τόνισε πως «στην Ευρώπη καλωσορίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά σέβονται και την εσωτερική συζήτηση στην Ελλάδα για το θέμα».

Ads

Από το ενημερωτικό όμως σημείωμα της Πειραιώς το πρώτο κομμάτι -που κάνει λόγο για καλωσόρισμα της συμφωνίας από τους Ευρωπαίους εταίρους- έχει απαλειφθεί πλήρως.

Αντίθετα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση, ο Μάνφρεντ Βέμπερ είπε ότι πρέπει «να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τις ανησυχίες και τα συναισθήματα των πολιτών της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος ουσιαστικά σε ολόκληρη την Β. Ελλάδα».

image

Ads

Ποτάμι και ΣΥΡΙΖΑ για τη λογοκρισία 

Στο ζήτημα αναφέρθηκε με δηκτικό τρόπο η εκπρόσωπος τύπου του του Ποταμιού, Κατερίνα Μπακογιάννη, τονίζοντας: «Είναι προφανές ότι το καλωσόρισμα του κ. Βέμπερ στην Συμφωνία απέχει πολύ από το «έγκλημα» και «προδοσία» που συνεχίζει να χρησιμοποιεί η ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ποιος αποφάσισε λοιπόν να λογοκρίνει τον κ.Βέμπερ; Αυτό είναι το ερώτημα που καλείται να απαντήσει το επιτελείο του κ.Μητσοτάκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωσή του, εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνοντας πως «εάν η ΝΔ έχει φτάσει στο σημείο να λογοκρίνει ακόμα και τον Βέμπερ, καταλαβαίνουμε πόσο απομονωμένη είναι η ίδια πανευρωπαϊκά». Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η ΝΔ δεν δίστασε να λογοκρίνει τις δηλώσεις που έκανε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Μ. Βέμπερ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκφράζοντας ο ίδιος τη στάση του ΕΛΚ, στο οποίο και ανήκει η αξιωματική αντιπολίτευση. Εάν η ΝΔ έχει φτάσει στο σημείο να λογοκρίνει ακόμα και τον Βέμπερ, καταλαβαίνουμε πόσο απομονωμένη είναι η ίδια πανευρωπαϊκά. Και βέβαια, με τέτοιες ανοησίες, γελοιοποιείται ακόμα μια φορά στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης.