Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αναμένεται να ψηφίσει «ναι» στη συμφωνία κατά την αποψινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Ads

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη συνεδρίαση υπήρξαν ορισμένες επιφυλάξεις, κυρίως σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των νησιών αλλά και στη φορολόγηση των αγροτών. Οι ενστάσεις φαίνεται πως διατυπώθηκαν από βουλευτές της επαρχίας. Τα μέτρα για τη φορολόγηση των αγροτών αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Real – Fm, αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς ο πρώτος φέρεται να έθεσε θέμα δεδηλωμένης σε περίπτωση που η συμφωνία καταψηφιστεί από πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως για να τεθεί θέμα δεδηλωμένης θα πρέπει να υπάρξει πρόταση μομφής και η ΝΔ δεν επιθυμεί αυτή τη στιγμή να θέσει θέμα κυβέρνησης.

Επίσης, βουλευτές της ΝΔ φέρονται να έθεσαν ζήτημα για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν αλλά βρίσκονται στις ίδιες εκλογικές περιφέρειες. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πάντως φέρεται, σύμφωνα με την Καθημερινή, να προειδοποίησε πως όποιος από τους βουλευτές διαφοροποιηθεί θα τίθεται αυτομάτως εκτός λίστας.

Ads