Να αποκλείσει το ενδεχόμενο προσέγγισης της ΝΔ με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου επιχείρησε αυτή τη φορά ο Γιάννης Οικονόμου, παρά το γεγονός πως πολύ πρόσφατα τόσο ο ίδιος όσο και άλλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη είχαν δώσει “τροφή” στα εν λόγω σενάρια.

Ads

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς εκ νέου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών εάν χάριν της σταθερότητας η ΝΔ εξετάζει την πιθανότητα να συμπράξει μετεκλογικά με την Ελληνική Λύση, απάντησε:

“Δεν την εξετάζει καθόλου. Να είμαι σαφής και κατηγορηματικός. Για να συνεργαστείς με κάποιον πρέπει να έχεις έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή σε θέματα αρχών, αξιών και προγραμματικά. Τέτοιος κοινός παρονομαστής με τον κ.Βελόπουλο δεν υπάρχει” και επανέλαβε ότι “δεν μπορεί να κοιτάζει ο ένας στη δύση και ο άλλος στην ανατολή”.

Διαβάστε επίσης:

 

Ads

Προσπάθησε δε να κλείσει την συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ–Ελληνικής Λύσης αναφέροντας: “Ούτε το σκέφτεται η κυβέρνηση, ούτε υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο”.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι μόλις προ ολίγων εβδομάδων ο Μάκης Βορίδης είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της προοπτικής κυβερνητικής συνεργασίας της ΝΔ με την “Ελληνική Λύση” του Κυρ. Βελόπουλου.

Παράλληλα, ο ίδιος ο Γιάννης Οικονόμου μόλις την περασμένη εβδομάδα –απαντώντας πάλι σε σχετική ερώτηση με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών- είχε φανεί πιο “ανοιχτός” σε μια τέτοια συζήτηση αναφέροντας:

“Η ΝΔ θα απευθυνθεί στην ελληνική κοινωνία αναζητώντας ανανέωση ισχυρής εντολής για κυβέρνηση με πλειοψηφία ισχυρή. Όλα τα υπόλοιπα, με την ψήφο του θα τα διαμορφώσει ο ελληνικός λαός και θα τα δουμε στην ώρα τους. Δικός μας στόχος είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα με ισχυρή εντολή στη ΝΔ στην πρώτη κάλπη, η οποία θα εδραιωθεί στη δεύτερη κάλπη”.