Η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου πιστεύει ότι δικαιώθηκε η μνήμη του γιου της με την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν υπερίσχυσε, ευτυχώς, η υπερφίαλη και άθλια υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων, οι οποίοι μέσα από την τακτική της κατασυκοφάντησης του παιδιού μου και της οικογένειάς μου προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να αμαυρώσουν τη μνήμη του Αλέξη, αλλά και να σπιλώσουν την εικόνα μας»

Ads

«Για μένα ήταν πολύ οδυνηρό να βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να αντικρίζω κατάματα τους ανθρώπους που αφαίρεσαν χωρίς κανέναν λόγο τη ζωή του γιου μου. Θα προτιμούσα να μην τους είχα αντικρίσει ποτέ για να μην προσωποποιήσω τους δολοφόνους του Αλέξη. Νιώθω απέραντη θλίψη, οδύνη, οργή και ένα μεγάλο αναπάντητο “γιατί;”», δήλωσε η Τζίνα Τσαλικιάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Κατά τη γνώμη της οι δύο κατηγορούμενοι προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και θεωρεί ότι η καταδίκη τους αποτελεί «δικαίωση για όλα τα θύματα της τυφλής αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών, διότι ξέρουμε καλά ότι στο παρελθόν υπήρξαν κραυγαλέες περιπτώσεις ατιμωρησίας δολοφονιών από αστυνομικά όργανα».

Η δικαστική διαδικασία υπήρξε επώδυνη για όλα τα μέλη της οικογένειας και όπως πιστεύει η κα Τσαλικιάν υπήρξαν έξωθεν παρεμβάσεις στη δίκη ούτως ώστε οι δύο κατηγορούμενοι «να πέσουν στα μαλακά».

Ads