Σε μια μεταμεσονύχτια οπισθοχώρηση προχώρησε ο Νίκος Ρωμανός, σχετικά με παλαιότερους ισχυρισμούς του για τον Νίκο Παρασκευόπουλο.

Ads

«Ανακαλώ όλους τους ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς που αναπαρήγαγα ή προέβαλα σε βάρος του κ. Νικόλαου Παρασκευόπουλου μέσω του προσωπικού λογαριασμού μου στο Twitter την 21-6-2021 και την 22-6-2021 ως καθ’ ολοκληρίαν εσφαλμένους και αναληθείς.

»Δηλώνω ότι ουδεμία πρόθεση είχα να τον συκοφαντήσω ή να τον δυσφημίσω. Εκτιμώ το Νικόλαο Παρασκευόπουλο και το έργο του», έγραψε συγκεκριμένα.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τον Ιούνιο του 2021, είχε αναπαράγει τουίτ, σύμφωνα με το οποίο δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων, που είχε αποφυλακιστεί με τον «νόμο Παρασκευόπουλου», διέπραξε νέο βιασμό, στα Πετράλωνα.

Ads

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος είχε καταθέσει τότε αγωγή, με τον Νίκο Ρωμανό μάλιστα να γράφει ειρωνικά τότε πως «Δημοσιεύματα που έκανα repost χθες σχετικά με τον Βούλγαρο βιαστή των Πετραλώνων ήταν ανακριβή. Διευκρινίζω ότι ο συγκεκριμένος δεν ήταν ένας από τους 12.000 που αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου».

Τελικά οι δύο πλευρές ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό βάσει του οποίου ο κ. Ρωμανός έπρεπε να κάνει tweets αποκατάστασης. Αυτό τελικά συνέβη τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, δίχως όμως να εξηγείται ποιοι ήταν οι επίμαχοι χαρακτηρισμοί και ισχυρισμοί.