Το νέο κύμα κορονοϊού βρήκε για μια ακόμη φορά απροετοίμαστο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο καλείται να τα βγάλει πέρα με τον γνωστό τρόπο, δηλαδή την αυτοθυσία του υγειονομικού προσωπικού.

Ads

Οι υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό έχουν οδηγήσει σε αυξημένες εισαγωγές covid, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στα non – covid περιστατικά.

Ενδεικτικές της ανησυχητικής κατάστασης στα νοσοκομεία είναι οι εικόνες από την επιστροφή των ράντζων στους διαδρόμους, τα οποία καταλαμβάνονται και από ανθρώπους που νοσούν με κορονοϊό.

Ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο MEGA το πρωί της Πέμπτης δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικό» και «Γ. Γεννηματάς».

Στον «Ευαγγελισμό» από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 τα ξημερώματα έγιναν 120 διακομιδές αποκλειστικά και μόνο με περιστατικά covid.

Ads

Η κατάσταση είναι δύσκολη στο νοσοκομείο καθώς υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν έως και 9 ώρες προκειμένου να βρεθεί κάποιο κρεβάτι.

Στο «Αττικό» έχουν διακομισθεί 40 περιστατικά, και περιμένουν να γίνει η διάγνωσή τους.

Στο «Γ. Γεννηματάς», στα εξωτερικά ιατρεία, η κατάσταση είναι σοβαρή καθώς οι άνθρωποι με ή χωρίς covid περιμένουν όλοι μαζί προκειμένου να εξεταστούν ή να νοσηλευτούν.