Η επικεφαλής της ακροδεξιάς στη Γαλλία Μαρίν Λεπέν αρνήθηκε να συνεργαστεί με την αστυνομία σε απαντήσεις που τις έθεσαν σχετικά με τις κατηγορίες για αργομισθίες και παράνομες πληρωμές του προσωπικού της με χρήματα της ΕΕ. Ο δικηγόρος της Μαρίν Λεπέν, Ροντόλφ Μποσλί, δήλωσε πως η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου θα συμμορφωθεί προς οποιαδήποτε κλήτευσή της μετά τις εκλογές.

Ads

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Φεβρουαρίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος της διευθύντριας του προσωπικού της Λεπέν, ύστερα από την ανάκρισή της για την κατάχρηση κεφαλαίων της ΕΕ που προορίζονταν για πληρωμή κοινοβουλευτικών βοηθών. Στο πλαίσιο της έρευνας ανακρίθηκε και ο σωματοφύλακας της Μαρίν Λεπέν, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες.

Η Μαρίν Λεπέν αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται πως είναι «θύμα βρωμικών πολιτικών τεχνασμάτων». Ο δικηγόρος της δήλωσε πως η επικεφαλής της ακροδεξιάς έχει ενημερωθεί από τις αρχές, ωστόσο «πιστεύει πως υπάρχει κίνδυνος να  χρησιμοποιηθεί η δικαιοσύνη σαν εργαλείο στην προεκλογική εκστρατεία». «Θα ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κλήτευση μετά τις εκλογές», δήλωσε.